Holman Dávid időt kér

A közelmúltbeli négy hónapos kihagyás miatt elvesztette a kondícióját a Lech Poznan légiósa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délelőtt vált hivatalossá, hogy a Ferencváros egy évre kölcsönadja a lengyel Lech Poznan csapatának Holman Dávidot, de a fiatal támadó középpályás néhány órával később máris bemutatkozhatott új klubjában – amelyben Lovrencsics Gergő is szerepel –, hiszen egy félidőt kapott a kazah FC Ordabasy ellen 2-1-re elvesztett felkészülési találkozón, a törökországi Belekben.

A meccs után honfitársunk elmondta: tudja, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtotta, de fáradt, és még időre van szüksége, hogy a négy hónapos kihagyás után teljesen utolérje magát.

– Hogy érezte magát az első meccsén a Lech Poznan csapatában?
– Fáradt vagyok. Mindenki száz százalékot nyújt az edzéseken és a mérkőzéseken, ma ez sajnos nem volt elég, de lépésről lépésre kell haladnunk – kezdte Holman Dávid.

– A saját teljesítményét hogyan értékeli?
– Nem elég, amit nyújtottam. Több időre és több erőre van szükségem, mert a közelmúltban négy hónapot kihagytam, és ezalatt elvesztettem a kondíciómat. Sérült voltam, de most már száz százalékos állapotban vagyok, és megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Majd meglátjuk, hogy ez elég-e vagy sem.

– Hogy érzi magát a törökországi edzőtáborban?
– Nagyon jól, mert szükségem van a kemény munkára, ami abban a bizonyos négy hónapban hiányzott. Szeretnék fejlődni, de időre van szükségem.

Érdekesség, hogy Holman az első, és eddig az egyetlen új játékos a Lech keretében a téli időszakban, bár két-három érkező még várható.

„Nagyon érdekes karakter” – mondta róla Maciej Skorza vezetőedző. A poznan.sport.pl tudósítója szerint a támadó középpályásnak voltak ígéretes megmozdulásai a kazahok elleni meccsen, amelyekkel megerősítette azokat a vélekedéseket, hogy technikailag nagyon képzett, tehetséges játékosról van szó. Jó szeme van a kombinatív focihoz, szeret játszani, jól bánik a labdával, és nem fél a kockázatos megoldásoktól. Mindez persze csak a készségekről, a képességről szól, mert nem szabad elfelejteni, hogy Holman ősszel a sérülése miatt alig játszott, tehát az erőállapota még messze van az ideálistól.

Edzője szerint most fizikai szempontból is meg kell dolgoztatni a fiatal magyart, és fejleszteni kell a védekezőjátékát.

– Teljes mértékben ki kell használni a szervezőkészségét, mert ma is volt két nagyon érdekes akciója – közölte Maciej Skorza.