Nemzetközi foci

Elmaradt Köteles csapatának meccse

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Lejátszotta szezonbeli 12. bajnoki mérkőzését Vernes Richárd ausztrál csapata, a Central Coast Mariners, amely hazai pályán 3-3-ra végzett a Brisbane Roar ellen. Honfitársunk a cserepadról nézte végig a meccset. Együttesének továbbra is mindössze egyetlen győzelme van, és egyelőre a tízcsapatos tabella nyolcadik helyén áll.

Köteles László dobogóra pályázó csapata, a belga első osztályú KRC Genk a középmezőnybeli KV Oostende együttesét fogadta volna a 21. körben, de a meccset a pálya alkalmatlansága miatt el kellett halasztani.

A télies időjárás miatt péntek már sejteni lehetett, hogy szükség lesz a halasztásra – végül a pálya fűtése és a hatvan önkéntes közreműködése is hiábavaló volt. A hó végül elolvadt, de a gyepszőnyeg felét víz borította.

A játékvezető megerősítette, hogy KRC Genk mindent megtett, hogy lehessen focizni, de az erőfeszítések nem jártak sikerrel. A szurkolókat megpróbálták időben figyelmeztetni, hogy nem lesz meccs, de akik mégis kilátogattak a stadionba, kapnak inni, majd csendesen hazasétáltak.

A mérkőzés új időpontja: február 3. kedd, 20.30.

A török élvonal 15. fordulójában Futács Márkó együttese, a Mersin 1-0-ra kikapott a második félidőben tizenegyest hibázó Fenerbahce otthonában. A magyar csatár kezdő volt, de a szünetben lecserélték. A Mersin egy hónapja nyeretlen a bajnokságban, és legutóbb a kupában is kikapott.

Olvasói sztorik