Nemzetközi foci

Tőzsér sárgát kapott, majd lecserélték

Bogdán és Király végig kispadozott, Bajnert nem is nevezték az angol másodosztály karácsonyi fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az angol másodosztály karácsonyi fordulójában az Ipswich Town 4-2-re legyőzte idegenben a Brentfordot, de a vendégek magyar támadója, Bajner Bálint nem volt nevezve a találkozóra. Bogdán Ádám a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata, a Bolton Wanderers odahaza 2-1-re legyőzte a Blackburnt. A magyar kapus együttese már a 14. helyen áll, és a frissen szerződtetett Emile Heskey is eredményes volt a meccsen. A Fulham az éllovas Bournemouth otthonában szenvedett 2-0-s vereséget, a találkozón Király Gábor a cserepadon foglalt helyet, a dél-londoniak pedig visszaestek 15. pozícióba.

Tőzsér Dániel együttese, a Watford hazai környezetben 1-0-ra kikapott a Wolverhampton Wanderers csapatától. Honfitársunk kezdő volt, a 71. percben sárga lapot kapott, majd egy perccel később lecserélték. Klubja a hatodik helyen áll a tabellán.

A hétvége programja

Szombaton játssza 12. mérkőzését az ausztrál élvonalban Vernes Richárd együttese, a Central Coast Mariners, amely a Brisbane Roar ellen lép pályára, hazai környezetben.

Köteles László dobogóra pályázó csapata, a belga első osztályú KRC Genk a középmezőnybeli Oostende együttesét fogadja a 21. körben.

A török élvonalban a 15. fordulóra kerül sor: a közelmúltban két gólt is szerző Futács Márkó csapata, a Mersin ezúttal Isztambulba, a Fenerbahce otthonába látogat.

Vasárnap ismét pályára szólítják az angol másodosztály (Championship) csapatainak egy részét: a Bolton a Huddersfield otthonában játszik, a Watford pedig a Cardiff vendégszeretetét élvezi.

Az olasz másodvonal (Serie B) a 21. fordulónál tart. Filkor Attila együttese, az Avellino a Bresciát fogadja, Tamás Krisztián csapata, a Varese pedig a Ternanát látja vendégül.

Olvasói sztorik