Nemzetközi foci

Dzsudzsák gólja egy pontot ért

Vasárnapi légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok eredményeiről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a vasárnapi eseményeket foglaljuk össze.

A román bajnokság 16. fordulójában a házigazda Dinamo Bucuresti gól nélküli mérkőzést játszott a Petrolul Ploiesti ellen. A fővárosiak magyar kapusa, Kovács Zoltán a kispadról nézte végig a találkozót.

Az osztrák élvonal első és második helyezettje, vagyis a címvédő Red Bull Salzburg, valamint a Wolfsberger AC találkozott a 17. forduló zárómeccsén. A hazaiak kapusa, Gulácsi Péter két gólt kapott, csapata mégis pontot szerzett, mert Sorano a 87. és a 91. percben is értékesített egy tizenegyest (2-2). A vendégeknél Simon Attila ezúttal kimaradt a keretből. A döntetlen azt jelenti, hogy megmaradt a hatpontos differencia a tabellán.

A ciprusi élvonal 11. fordulójában Leandro de Almeída együttese, az Omonia Nicosia 1-0-ra kikapott a Bajnokok Ligája csoportkörében is érdekelt APOEL otthonában. A magyar válogatott játékos nem lépett pályára.

A Lovrencsics Gergőt foglalkoztató Lech Poznan hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Gornik Zabrze együttesét a lengyel élvonal 17. fordulójában. A magyar szélső kezdőként kapott lehetőséget, a második találat előtt ő adta a gólpasszt, és a kilencvenedik percben cserélték le.

Megszerezte első gólját az ausztrál élvonalban a Central Coast Mariners játékosa, a Bp. Honvédtól szerződtetett Vernes Richárd, aki a nyolcadik fordulóban, a Newcastle Jets elleni, idegenbeli meccs 55. percében volt eredményes. Ez volt csapata egyetlen gólja ezen a találkozón, a meccs 1-1-es eredménnyel zárult. Honfitársunk kezdő volt, és a 77. percben lecserélték.

A Dinamo Moszkva légiósa, Dzsudzsák Balázs a 62. percben szállt be, a nyolcvanadikban pedig az ő góljával egyenlített csapata a Rubin Kazany otthonában, így a végeredmény 1-1 lett. Tizennégy forduló után a negyedik helyen állnak a tabellán a fővárosiak.

https://www.youtube.com/watch?v=I4HJTfsjTKk

A német másodosztály 15. fordulójában az RB Leipzig 0-0-t játszott a Sandhausen otthonában. A vendégek magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt kezdőként lépett pályára, majd a nyolcvanadik percben lecserélték.

Megyeri Balázs a kispadról nézte végig az Olimpiakosz 4-0-s győzelmét a Kerkira otthonában. A magyar kapus csapata tíz mérkőzés után vezeti a görög élvonal tabelláját.

A török bajnokság 11. fordulójában a Mersin odahaza 2-0-ra legyőzte a Sivasspor együttesét, és továbbra is tapad a listavezető Galatasarayra. A hazaiak magyar csatárát, Futács Márkót nem nevezték a találkozóra.

A portugál másodosztályban 17. meccsét játszotta Balázs Benjámin együttese, a Vitoria Guimaraes B, amely ezúttal nyolcvan percen keresztül emberhátrányban futballozott, ezért nem csoda, hogy 1-0-ra kikapott a listavezető Freamunde csapatától.

Olvasói sztorik