Nemzetközi foci

Éllovas magyarok csatája Ausztriában

Gulácsi Péter csapata, a listavezető Salzburg a Simon Attilát foglalkoztató, második Wolfsbergert fogadja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Guzmics ismét bizonyíthat

A lengyel élvonal legutóbbi hétvégéjén Guzmics Richárd bekerült a forduló válogatottjába. A kiváló formában lévő magyar védő csapata, a Wisla Kraków a 17. fordulóban a Piast Gliwice otthonába látogat. Guzmics klubja a második helyen áll a bajnokságban.

Korcsmár Zsolt együttese, a német másodosztályú Greuther Fürth a Heidenheimet fogadja a bajnokság 15. játéknapján. Honfitársunkat az előző fordulóban, hétfő este csak időhúzó csereként küldték pályára, a 93. percben.

A holland másodosztály 15. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap a második helyezett Roda JC-t fogadja.

Bőle Lukács csapata továbbra is sereghajtó a román élvonalban. A CSMS Iasi a 16. fordulóban a Pandurii Targu-Jiut látja vendégül.

Szombat – Szalai eltiltott, nem játszik a Hoffenheimben

Az angol másodosztály 19. fordulójában mind a négy magyar érdekeltségű csapat szombaton játszik; a Bajner Bálintot foglalkoztató Ipswich Town a Charlton Athletic vendége lesz. A zsinórban három vereséget elkönyvelő, Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford a Cardiff Cityt fogadja; Király Gábor és a Fulham a Brighton and Hove vendége lesz; Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers pedig a Huddersfield ellen mérkőzik hazai pályán.

Köteles László együttese, a KRC Genk a 15. helyezett, kiesőhelyen álló Cercle Bruges vendége lesz a belga első osztály 17. fordulójában.

A görög élvonalban Pintér Ádám csapata lép pályára szombaton: a Levadiakosz a zsinórban három sikert arató Panetolikoszt látja vendégül a 12. fordulóban – az elhalasztott fordulók miatt minden csapat kilenc mérkőzésnél jár a bajnokságban.

A holland első osztályban a 14. forduló következik: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen a Héraclest látja vendégül, míg Babos Gábor kiesőhelyen álló klubja, a NAC Breda az Utrecht ellen játszik odahaza.

Az indiai Szuperligában a Vadócz Krisztiánt is soraiban tudó Pune City a második helyezett Atletico de Kolkata csapatát látja vendégül. A Pune négy meccse nyeretlen az élvonalban, legutóbbi két bajnokiján pontot sem szerzett.

A német Bundesligában a Hoffenheim játékosa, Szalai Ádám piros lap utáni eltiltás miatt csak a lelátóról figyelheti a Hannover elleni összecsapást. A 13. forduló másik magyar érdekeltségű találkozóján Stieber Zoltán csapata, a kiesőhelyről elmozduló Hamburger SV az Augsburg vendége lesz.

Az olasz másodosztályban Tamás Krisztián csapata, a Varese a Vicenzát fogadja, míg a Filkor Attila játékára igényt nem tartó Avellino az Entella otthonában vendégeskedik.

A Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion a Grasshopperst látja vendégül a svájci első osztály 17. fordulójában. Az eltiltás miatt ezúttal hiányzó magyar védő csapata nincs jó passzban: elmúlt öt bajnokiján győzelem nélkül maradt.

Vasárnap – Magyar rangadó Ausztriában

Az osztrák bajnokság 17. fordulójában az első helyezett, Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburg a második pozícióban lévő, ám elmúlt öt bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtő Wolfsberger AC-t fogadja. A vendégeknél Simon Attila juthat szóhoz.

Az ausztrál élvonal nyolcadik fordulójában Vernes Richárd csapata, a hat bajnoki óta nyeretlen Central Coast Mariners az elmúlt hét fordulóban győzelem nélkül maradó Newcastle Jets vendége lesz.

Leandro de Almeida csapata, a ciprusi Omonia Nicosia a listavezető APOEL Nicosia otthonába látogat a bajnokság 11. fordulójában. A magyar válogatott játékos hosszú sérülés után már ismét a csapattal készül – az együttes a negyedik helyről várja a folytatást.

Hét közben súlyos, 4-0-s vereségbe szaladt bele a görög Olimpiakosz a Bajnokok Ligájában. Megyeri Balázs címvédő csapata vasárnap a hazai bajnokságban javíthat: a 12. fordulóban a Kerkira vendége lesz.

Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan a Gornik Zabrze ellen mérkőzik a lengyel élvonal 17. fordulójában. A magyar szélső együttese a hetedik helyen áll a forduló előtt, míg a vendégek a negyedik pozíciót foglalják el ugyanannyi ponttal, mint a második Wisla. Lovrencsics formájára nem lehet panasz: Guzmics mellett ő is szerepelt a forduló legjobbjai között a legutóbbi hétvégén.

A német másodosztály 15. fordulójában Kalmár Zsolt együttese, az RB Leipzig a Sandhausennél vendégeskedik.

Az orosz élvonalban Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a Rubin Kazany otthonában lép pályára. Dzsudzsákék a 15. forduló előtt a harmadik helyen állnak az orosz első osztályban.

A portugál másodosztály 16. fordulójában Balázs Benjámin csapata, a negyedik helyezett Vítória Guimaraes B a listavezető Freamundét fogadja.

A román élvonal 16. fordulójában a Kovács Zoltánt is foglalkoztató Dinamo Bucuresti a harmadik helyezett Petrolul Ploiesti együttesét látja vendégül.

A török élvonalban továbbra is az élmezőny tagja Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu; az együttes a 11. fordulóban a kiesőhelyen álló Sisvassporral találkozik hazai pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik