Nemzetközi foci

Dzsudzsák csapata már negyedik

Folyamatosan frissülő vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok eredményeiről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal 16. fordulójának zárómeccsén Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznań 3-2-re kikapott a Piast Gliwice otthonában. A magyar válogatott játékos kezdő volt, de a 82. percben lecserélték. Csapata a tabella hetedik helyén áll.

A belga első osztály 16. fordulójában a KRC Genk házigazdaként 3-0-ra nyert a KV Mechelen ellen. A hazaiak kapuját Köteles László védte.

Ismét sereghajtóvá vált a román élvonalban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi, amely a 15. fordulóban 4-0-ra kikapott a CFR Cluj otthonában. A magyar fiatal végigjátszotta a meccset. Bár a kolozsváriak a tabella második helyén állnak, a hírek szerint ez volt Vasile Miriuta utolsó meccse a csapat élén, mert a Győri ETO vezetőedzőjeként folytatja karrierjét.

Az osztrák élvonal 16. fordulójának zárómeccsén Gulácsi Péter csapata, a címvédő és listavezető Red Bull Salzburg 2-1-re győzött a Sturm Graz otthonában. A magyar kapus végigvédte a meccset.

A német Bundesliga 12. fordulójában elmozdult a kiesőhelyről Stieber Zoltán csapata, a Hamburg, amely hazai pályán 2-0-ra nyert a Werder Bremen ellen. Honfitársunkat nem nevezték a meccskeretbe. Az első gólt a Zalaegerszeg korábbi légiósa, a lett Artjoms Rudnevs szerezte.

Az orosz élvonal 14. fordulójában Dzsudzsák Balázs együttese, az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Dinamo Moszkva a Tyerek Groznijt látta vendégül. A hazaiak végül 3-0-ra nyertek, így megelőzték ellenfelüket és már a negyedik helyen állnak a tabellán. A fővárosiak magyar szélsője kezdők volt és végigjátszotta a meccset.

A német másodosztály 14. fordulójában a házigazda RB Leipzig 4-1-re nyert a kiesőhelyen álló St. Pauli ellen. Kalmár Zsolt a 72. percben, csereként lépett pályára a győztes csapatban. A lipcseiek jelenleg az ötödik helyen állnak, de a második, illetve a nyolcadik pozíciótól is mindössze egy pont választja el őket.

Az ausztrál élvonal hetedik fordulójában Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners hazai pályán 2-0-ra kikapott az Adelaide United ellen. Fiatal honfitársunk az 57. percben, csereként lépett pályára.

A görög első osztály összes mérkőzése elmarad ezen a hétvégén, így Pintér Ádám együttese, a Levadiakosz sem lép pályára a Niki Volosz otthonában.

Olvasói sztorik