Nemzetközi foci

Szalai Ádám a Bayern ellen készül

A Hoffenheimre nehéz feladat vár a német élvonalban; Dzsudzsák csapata is rangadót játszik hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Idegenben kezdenek a magyarok

Az angol másodosztály 18. fordulójában Király Gábor csapata, a 17. helyezett Fulham a hatodik Brentford otthonában harcol a pontokért.

Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap a Fortuna Sittard elleni idegenbeli találkozóra készül a holland másodosztály 14. fordulójában.

A román élvonalban Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti lép pályára pénteken: szintén idegenben játszik a Gaz Metan Mediassal a 15. fordulóban.

Szombat – Szalai csapata a Bayern vendége lesz

Szalai Ádám csapatára, a német első osztályú Hoffenheimre a listavezető Bayern München elleni idegenbeli bajnoki vár. A címvédő bajor ellenfél még veretlen a 12. forduló előtt, míg a Hoffenheim éppen a legutóbbi két körben szenvedte el két vereségét. A meccset az Eurosport2 élőben közvetíti.

Az angol másodvonal 18. fordulójának szombat játéknapján három honfitársunk juthat szóhoz: Tőzsér Dániel csapata, a zsinórban két vereségével az első helyről visszaeső Watford a listavezető Derby Countyt fogadja. Bogdán Ádám klubja, a Bolton Wanderers a Blackpool otthonába látogat, míg Bajner Bálint és az Ipswich Town a Bournemouth vendégeként bizonyíthat.

Az osztrák bajnokság második helyén álló, Simon Attilát is foglalkoztató Wolfsberger AC a sereghajtó Wiener Neustadt ellen javíthat négymeccses nyeretlen sorozatán. Az osztrák élvonalban a 16. fordulót rendezik ezen a hétvégén.

A görög címvédő, Megyeri Balázst is soraiban tudó Olimpiakosz a Xanthi vendége lesz az első osztály 11. fordulójában.

Guzmics Richárdot október hónapban csapata második legjobb játékosának választották. Minden bizonnyal ezúttal is kezdőként számít védőjére a lengyel Wisla Kraków – az együttes a négy meccse nyeretlen Górnik Lecznát fogadja az élvonal 16. fordulójában.

A holland élvonalban nehéz feladat vár Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubjára: a Heerenveen az Ajax vendége lesz a 13. fordulóban. Az amszterdami együttes a legutóbbi nyolc bajnokiján nem talált legyőzőre – a második helyen áll a tabellán –, míg Otigbáék a legutóbbi öt bajnokijukon győzelem nélkül maradtak, így visszacsúsztak a hetedik helyre. A NAC Breda a Go Ahead Eagles vendége lesz; Babos Gábor csapata hét meccs óta nem tud nyerni a bajnokságban, így kiesőhelyen áll.

Az indiai Szuperliga tizedik fordulójában Vadócz Krisztián együttese, a Pune City az FC Goa otthonában javíthat hárommeccses nyeretlen sorozatán.

A török első osztályban Futács Márkó csapatáért szoríthatunk: a Mersin Idman Yurdu a tizedik fordulóban az Akhisar Belediye ellen mérkőzik idegenben.

Magyar rangadót rendeznek az olasz másodosztályban: Filkor Attila együttese, az Avellino a Tamás Krisztiánt is foglalkoztató Varesét fogadja a 15. fordulóban.

A magyar válogatott Leandro de Almeida hat hónap után lépett újra pályára a héten. A műtét után visszatérő játékos csapata felkészülési mérkőzésen jutott szóhoz. A hétvégén a ciprusi Omonia Nicosia az AEL Limasszolt fogadja az élvonal tizedik fordulójában, várhatóan már Leóval a keretben.

Vanczák Vilmost sérülés miatt nélkülözni kényszerül az FC Sion a svájci első osztály 16. fordulójában. A négy meccse nyeretlen együttes a második helyen álló Zürich ellen mérkőzik odahaza.

Vasárnap – Orosz és osztrák rangadók várnak a magyarokra

Rangadó vár Dzsudzsák Balázs csapatára, a Dinamo Moszkvára az orosz élvonal 14. fordulójában. Az egy meccsel kevesebbet játszó, hatodik helyezett Dinamo a két ponttal többet gyűjtő, negyedik Tyerek Groznijt fogadja.

Az osztrák címvédő Red Bull Salzburg a Sturm Graz ellen vív rangadót az élvonal 16. fordulójában. Gulácsi Péter listavezető együttese pillanatnyilag három ponttal vezet a második helyezett Wolfsberger előtt, míg az ötödik helyezett Sturm kilenc ponttal marad le tőle.

A német első osztály 12. fordulójának kiesési rangadóján Stieber Zoltán csapata, az utolsó előtti helyen álló Hamburger SV az egy pozícióval előrébb tanyázó Werder Brement fogadja. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti. A másodosztályban Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a kiesőhelyen álló St. Pauli ellen meccsel a 14. fordulóban.

Köteles László csapata, a KRC Genk a hosszú veretlen sorozat után kissé hullámvölgybe került a belga első osztályban. Az együttes két vesztes meccs után a KV Mechelen elleni hazai bajnokin javíthat a 16. fordulóban.

A görög első osztályú, Pintér Ádámot is foglalkoztató Levadiakosz a sereghajtó Niki Volos vendége lesz a 11. fordulóban.

A lengyel első osztály 16. fordulójának vasárnapi játéknapján Lovrencsics Gergő klubja, a Lech Poznan a Piast Gliwice otthonába látogat.

Vernes Richárd csapata immáron öt meccse nyeretlen az ausztrál élvonalban. A Central Coast Mariners a hetedik fordulóban a még veretlen Adelaide United ellen törheti meg rossz sorozatát.

A Portugál Kupában Balázs Benjamin együttese, a Vítória Guimaraes a Bragával találkozik a legjobb 32 között.

A román élvonal 15. fordulójában Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a második helyezett CFR Cluj vendége lesz. A kolozsvári ellenfél szakvezetője, a korábbi magyar válogatott Miriuta Vasile helyi lapértesülések szerint ezen a találkozón búcsúzik a csapattól – a Győri ETO-val és a Debrecennel is szóba hozták a játékosként Győrött és a Fradiban is megforduló szakembert.

Hétfő – Korcsmárék zárják a hetet

A német másodosztály 14. fordulójában a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Greuther Fürth a forduló előtt még második helyen álló Fortuna Düsseldorf otthonába látogat.

Olvasói sztorik