Nemzetközi foci

VIDEÓ: Szalai Ádámot kiállították

Folyamatosan frissülő gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok eredményeiről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A holland első osztály 13. fordulója nem hozott szerencsét Varga Szabolcs és Otigba Kenneth csapatának. Bár a Heerenveen a szünetben még 1-0-ra vezetett az Ajax otthonában, a második félidőben emberelőnyben játszó hazaiak fordítottak, és 4-1-re győztek. Vargát nem nevezték a keretbe, Otigba a 69. percben állt be csereként, majd a 84. percben összehozott egy tizenegyest és sárga lapot kapott.

Kettős emberhátrányban fejezte be a sereghajtó Neustadt otthonában 2-0-ra elvesztett meccset Simon Attila osztrák csapata, a Wolfsberger AC. Az élvonal 16. fordulójában a magyar csatár kezdő volt, de a hatvanadik percben lecserélték.

A holland első osztály 13. körében a kiesőhelyen álló NAC Breda 2-0-s vereséget szenvedett a Go Ahead Eagles otthonában. A vendégek magyar kapusa, Babos Gábor a cserepadról nézte végig a meccset.

A svájci élvonal 16. fordulójának nyitómeccsén Vanczák Vilmos együttese, a hetek óta nyeretlen FC Sion 3-1-re kikapott hazai pályán a listavezető Zürich elleni meccsen. A rutinos védő végigjátszotta a találkozót, és a kilencedik percben sárga lapot kapott.

Az angol másodosztály 18. fordulójában Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers 1-1-et játszott a Blackpool otthonában. Az ujjsérülése és operációja után már tökéletes egészségi állapotban lévő magyar kapust nem nevezték a keretbe.

Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town 2-2-t játszott a Bournemouth vendégeként. Honfitársunk a kispadról nézte végig a meccset. Tőzsér Dániel végigjátszotta a Watford hazai meccsét a Derby County ellen, de csapata 2-1-re kikapott. A magyar középpályás a 94. percben sárga lapot kapott. A Bolton a 21., az Ipswich a 4., a Watford a 7., Király Gábor együttese, a Fulham pedig a 17. helyen áll.

A német Bundesliga 12. fordulójában a Hoffenheim 4-0-ra kikapott a Bayern München otthonában. A vendégek magyar csatára, Szalai Ádám a 71. percben állt be. Kétgólos hazai vezetésnél szépíthetett volna, de közvetlen közelről a kapus, Manuel Neuer lábát találta telibe, majd a kilencvenedik percben piros lapot kapott.

A lengyel élvonal 16. körében Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków hazai pályán 2-0-ra nyert a Leczna ellen. Honfitársunk végigjátszotta a meccset.

Az olasz másodosztály 15. fordulójában gól nélküli mérkőzést játszott egymás ellen a két magyar légiós csapata, az Avellino és a Varese. A hazaiaknál Filkor Attila végig a kispadon ül, a vendégeknél Tamás Krisztián a 63. percben lépett pályára.

A ciprusi élvonal tizedik körében a magyar válogatott Leandro de Almeída együttese, az Omonia Nicosia hazai környezetben 2-0-ra győzött az AEL Limasszol ellen.

A török első osztályban is a tizedik fordulónál járnak a csapatok. Futács Márkó klubja, a Mersin 1-1-re végzett az Akhisar Belediye otthonában. A magyar csatár a kispadról nézte végig a meccset.

Tizedik meccsét játszotta az indiai Szuperligában a Pune City, amely 2-0-ra kikapott az FC Goa otthonában. A vendégeknél Vadócz Krisztián kezdő volt és végigjátszotta a mérkőzést, a francia világ- és Európa-bajnok David Trezeguet viszont csak a 83. percben állt be.

A görög élvonalban számos mérkőzést elhalasztottak, köztük Megyeri Balázs csapata, a címvédő Olimpiakosz idegenbeli találkozóját is a Xanthi ellen.

Olvasói sztorik