Nemzetközi foci

Bőle Lukács ismét gólt rúgott

Pénteki gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok eredményeiről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a pénteki eseményekről számolunk be.

A lengyel első osztály 17. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków gól nélküli mérkőzést játszott a Piast Gliwice otthonában. A magyar védő végigjátszotta a meccset, és a nyolcvanadik percben sárga lapot kapott.

A holland másodosztály 15. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett a Roda JC elleni találkozón. A magyar fiatal a szünetben, csereként lépett pályára. Együttesének nem volt könnyű dolga, mert a 14. perctől szimpla, az 56. perctől pedig kettős emberhátrányban játszott.

A Bőle Lukácsot végig a soraiban tudó CSMS Iasi 3-0-ra legyőzte a Pandurii együttesét a román élvonal 16. fordulójában. A magyar légiós lőtte csapata második a gólját, a 17. percben talált be. Sikerük értékét növeli, hogy az 53. perctől emberhátrányban futballoztak.

Korcsmár Zsolt a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata, a Greuther Fürth hazai pályán 0-0-t játszott a Heidenheim ellen. Tizenöt forduló után a Fürth a kilencedik a német másodosztályban.

Olvasói sztorik