Nemzetközi foci

Győztek a magyarok az Európa Ligában

Gulácsi Péter és Dzsudzsák Balázs is kezdőként lépett pályára a csoportkör második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa Liga csoportkörének második fordulójában az orosz Dinamo Moszkva a holland PSV Eindhovent látta vendégül az E-csoportban. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs kezdőként jutott szóhoz volt csapata ellen.

Az első félidő elején mindkét oldalon ziccert rontottak a csapatok: a hazaiaktól Christofer Samba, a másik oldalon pedig Georginio Wijnaldum sem tudta értékesíteni lehetőségét. Fél óra elteltével Dzsudzsák beadását Douglas fejelte a kapusba alig öt méterről, majd két perccel később a magyar szélső lőtt fölé. A negyvenedik percben Dzsudzsák kiugratása kicsivel lett rövid Ionovnak, a játékrész záró momentumaként pedig megint a magyar válogatott játékos próbálkozott, de kecsegtető helyzetből leadott szabadrúgása elhalt a sorfalban.

A második negyvenöt perc rögtön PSV-helyzettel indult, de Wijnaldum elől Samba mentett az utolsó pillanatban. Dzsudzsák Balázsnak a 61. percig tartott a találkozó, majd Jurij Zsirkov váltotta. Az utolsó fél órában többet próbálkozott a Dinamo, de egészen a 94. percig nem tudta bevenni a hollandok kapuját: akkor azonban Zsirkov kapáslövése utat talált a hálóba, így 1-0-ra nyert a hazai együttes, amely második meccsét is megnyerte a csoportban.

Gulácsival nyert a Salzburg

A sorozat másik magyar érdekeltségű csapata, a Gulácsi Pétert is soraiban tudó osztrák bajnok Red Bull Salzburg a román Astra Giurgiu vendége volt a D-csoportban.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót: a kilencedik percben Junior Maranho lövését védte Gulácsi Péter, ám a 15. percben Szeto Takayuki 18 méteres bombájánál már nem volt esélye a magyar kapusnak (1-0). A 33. percben ismét a válogatottból ezúttal melanóma-műtét miatt kimaradó hálóőr volt munkában: Budescu középre tartó lövését hatástalanította. Három perccel később az osztrákok is betaláltak; Kevin Kampl egy remek centerezést helyezett a léc alá (1-1). A félidő hajrájában Jonathan Soriano és Alan kergették őrületbe a hazai védelmet, majd előbbi higgadtan lőtte ki a hosszú sarkot (1-2).

A második félidőben tartotta előnyét a Salzburg, sőt újabb lehetőségei is voltak a gólszerzésre. Gulácsi Péternek főleg a beíveléseknek akadt csak dolga. Viszonylag sokat tördelték a csapatok a játékot apróbb szabálytalanságokkal – a vendégek nem adták ki a kezükből a győzelmet, és 2-1-es sikert arattak.

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló

Astra Giurgiu (román) – Red Bull Salzburg (osztrák) 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Szeto (15.), illetve Kampl (36.), Soriano (42.)

A csoport másik mérkőzésén:

Celtic (skót) – Dinamo Zagreb (horvát) 1-0 (1-0)

A D-csoport állása: 1. Salzburg 4 pont (4-3), 2. Celtic 4 pont (3-2), 3. Dinamo Zagreb 3 pont, 4. Astra 0 pont


Dinamo Moszkva (orosz) – PSV Eindhoven (holland) 1-0 (0-0)

Gólszerző: Zsirkov (94.)

A csoport másik mérkőzésén:

Estoril Praia (portugál) – Panathinaikosz (görög) 2-0 (0-0)

Az E-csoport állása: 1. Dinamo Moszkva 6 pont, 2. Estoril 3 pont (2-1), 3. PSV Eindhoven 3 pont (1-1), 4. Panathinaikosz 0 pont

Olvasói sztorik