Nemzetközi foci

Az MLSZ-nek nincs vesztenivalója

Nyugodtan fellebbezhet a magyar szövetség az UEFA-hoz, súlyosabb büntetést nem kaphat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tömeges szurkolói rasszizmus, azaz cigányozás miatt is büntette az UEFA a magyar szövetséget a bukaresti Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt; a finnek ellen két szektor lesz bezárva a ferencvárosi stadionban, a románok főbűne a petárdázás volt.

A büntetést a lehető legenyhébbnek tartó MLSZ elnöksége állítólag kedden dönt arról, hogy kíván-e fellebbezni. A határozat kézhezvételétől számítva három nap áll rendelkezésre annak eldöntésére, hogy fellebbeznek-e, aztán újabb öt napig lehet dolgozni a részletes indokláson.

A DigiSport televízió kedd reggeli műsorában dr. Gerő Tamás ügyvéd értékelte az ősi riválisokat sújtó szankciót a fellebbezés előtt. Hangsúlyozta: a magyar szövetségnek el kell döntenie, hogy megéri-e számára az ezereurós illeték annak érdekében, hogy a 30 ezer eurós pénzbüntetést esetleg csökkentsék. Bár az MLSZ-t visszaesőként kezelik az UEFA-nál, a jogász szerint érdemes fellebbezni, mert nincs vesztenivalójuk a magyaroknak, mert ennél súlyosabb büntetést csak akkor kaphatnának, ha teljesen új bizonyíték kerülne elő, vagy ha a fegyelmi megbízott súlyosbításért fellebbezett volna, de ilyen nem történt.

Elvileg a magyar szövetségnek kell megtérítenie a vendégszektorban keletkezett kárt a román fél számára, de elkérheti a bukaresti stadion videofelvételeit, hogy azonosítsa az elkövetőket. A hazai rendezésű meccseken a ferencvárosi aréna modern beléptető- és kamerarendszerének köszönhetően kiszűrhetőek, felelősségre vonhatóak, tehát büntethetőek lennének a rendbontók, akiket akár ki is lehetne tiltani a stadionokból.

Olvasói sztorik