Nemzetközi foci

Román-magyar fegyelmi: szektorbezárás és pénzbüntetés

A román-magyar meccs lelátói balhéi miatt nem lehet telt ház a Finnország elleni, hazai találkozón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Mindkét felet szektorbezárással és pénzbírsággal sújtottaaz Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága az október 11-i botrányos román-magyar selejtezőn történtek miatt.

Az UEFA honlapjának beszámolója alapján a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) emellett 30 ezer euróra, míg a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) 32 ezer euróra, azaz hozzávetőleg tíz-tízmillió forintra is megbüntette. Az MLSZ-nek ezen felül harminc napon belül meg kell térítenie azokat a károkat, amelyeket a magyar szurkolók okoztak a bukaresti Nemzeti Stadionban.

Dárdai Pál együttese legközelebb november 14-én, a Groupama Arénában látja vendégül a finn válogatottat, a Ferencváros stadionjában 2500 fővel kevesebben lehetnek majd a lelátón, ez az MLSZ honlapjának beszámolója szerint két szektort jelent.

Az MLSZ elnöksége jövő keddi ülésén határoz arról, hogy fellebbez-e a büntetés ellen, ugyanakkor – ahogy a szervezet honlapja fogalmaz – a tömeges rasszizmus (cigányozás) után a lehető legalacsonyabb büntetéssel, azaz a szektorbezárással szankcionált az UEFA.

A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijáték-használat és a magyar futballisták túl sok – hét – sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntették.

Korábban írtuk:

A sport.ro portál beszámolóját a román szövetség honlapja is megerősítette: hivatalos a döntés, amely szerint Románia nézők előtt fogadhatja Észak-Írországot november 14-én.

Az UEFA utolsó figyelmeztetésben részesítette a román szövetséget és 32 ezer euró pénzbüntetést is kiszabott, de nem rendelte el a selejtező zárt kapuk mögötti lejátszatását. A bukaresti Nemzeti Arénában csak a 122-es szektort kell bezárni a Magyarország elleni selejtezőn történt incidensek miatt.

Korábban a Belfast Telegraph már megírta, hogy északír szurkolók biztosan lesznek a lelátón.

A fegyelmi bizottság eredetileg múlt csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját, döntését pedig azt követően hozta volna nyilvánosságra.

Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es eredménnyel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonhatták felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozott, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik