Nemzetközi foci

Két zárt kapus válogatott meccs?

Egy román sportportál cikke szerint visszaesőként súlyos büntetés várhat a magyarokra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A sport.ro cikkeszerint a román szövetség elnöke azt mondta az ominózus hétfői sajtójátékoztatón, hogy az UEFA illetékesei már meghozták a döntésüket, de azt csak pénteken hozzák nyilvánosságra. A szerző szerint a románok jó eséllyel megúszhatják a súlyos büntetést, mert az ő bűnlajstromukban nem szerepel a rasszizmus, csak pirotechnika használata és verekedés, a magyarok viszont visszaesőként két zárt kapus meccsre számíthatnak.

Az északír szövetség hivatalos értesítéstkapott arról, hogy valóban csak pénteken hozzák napvilágra a döntést.

Korábban írtuk:

Eredetileg október 23-án hozott volna döntést az UEFA fegyelmi bizottsága a román-magyar Európa-bajnoki selejtező lelátói rendbontásával kapcsolatban, aztán egy nappal későbbre halasztották a tanácskozást. Pénteken megint új napot jelöltek meg, hétfőt, de ma sem döntöttek.

Razvan Burleanu, a román szövetség elnöke hétfőn mutatta be a válogatottjuk új szövetségi kapitányát, Anghel Iondanescut, és a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy tudomása szerint az UEFA ezúttal péntekre halasztott a fegyelmi döntés meghozatalát az október 11-i mérkőzésen történtekről.

Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es eredménnyel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonhatják felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be. A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijátékozás és a magyar futballisták túl sok – hét – sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntethetik.

Olvasói sztorik