Nemzetközi foci

Az EL-továbbjutás kapujában a magyarok

Gulácsi Péter és Dzsudzsák Balázs csapata is egy győzelemre van az egyenes kieséses szakasztól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a hétközi meccseket foglaljuk össze.

Kedd – A Juventushoz látogat Megyeri csapata

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz az olasz Juventus vendége lesz. A hazaiak három, a vendégek hat ponttal állnak féltávnál – a görög bajnok ezzel a második a szintén hatpontos Atlético Madrid mögött, míg a Juventus a harmadik az A-csoportban.

A két együttes a legutóbbi fordulóban találkozott egymással, akkor az Olimpiakosz hazai pályán nyert 1-0-ra – a magyar kapus a kispadon kapott helyet. A Juve pazar formában kezdte a szezont, ám az Atlético elleni BL-vereség óta hat meccséből csak hármat tudott megnyerni, kétszer kikapott, egyszer pedig döntetlenre végzett. Az Olimpiakosz jobb formában van: legutóbbi öt tétmeccsén veretlen maradt, igaz a keddi találkozót megelőző két mérkőzésén csak döntetlenre futotta.

Az angol másodosztály 16. fordulójában Tőzsér Dániel együttese, a listavezető Watford a huszadik helyen tanyázó Birmingham City otthonába látogat. Tőzsérék kilenc bajnoki óta veretlenek, míg a vendéglátók elmúlt öt bajnokijukon csak két pontot gyűjtöttek. Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town a Wolverhamptont fogadja, míg a visszatérésére készülő Bogdán Ádám klubja, az utolsó előtti helyen álló Bolton Wanderers a Cardiff City ellen játszik hazai pályán.

Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a Rapid Bucuresti otthonába látogat a román élvonal 13. fordulójában. A bukarestiek kilenc ponttal a 16., a vendégek hat ponttal a 17. helyet foglalják el a tabellán. Bőle klubja ráadásul még nyeretlen a bajnokságban – hat döntetlen mellett hatszor kapott ki.

Szerda – Másodosztályú meccsek

Az angol másodosztály 16. fordulójának szerdai játéknapján Király Gábor csapata, a kiesőzónában tartózkodó Fulham a sereghajtó Blackpoolt fogadja.

A portugál második vonalban Balázs Benjamin együttese, a Vítória Guimaraes tartalékcsapata a harmadik helyen álló Chavest látja vendégül. A hazaiak a 14. forduló előtt a tizedik helyen állnak a tabellán.

Csütörtök – A továbbjutásért harcolnak a magyarok

Még hibátlan az Európa Liga E-csoportjában a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva. Az orosz együttes első három meccsét megnyerte, és egy negyedik fordulóban aratott újabb sikerrel a továbbjutást is biztosíthatja. A kilencpontos moszkvaiakat a négy egységgel álló PSV Eindhoven követi, az Estoril Praia három ponttal áll, míg a csoport utolsó helyét a Panathinaikosz foglalja el egy pontjával.

A negyedik fordulóban a portugál Estoril lesz az ellenfél – a két csapat a legutóbbi játéknapon Portugáliában találkozott, azt a meccset a moszkvaiak nyerték 2-1-re. Dzsudzsák csapata azóta két vereséget könyvelhetett el a bajnokságban – a Rubin Kazany és a Lokomotiv Moszkva is elverte a Dinamót –, míg a portugálok a legutóbbi hétvégén szakították meg négymeccses nyeretlen sorozatukat.

A nap másik magyar érdekeltségű EL-találkozóján az osztrák címvédő Red Bull Salzburg a horvát Dinamo Zagreb vendége lesz a D-csoport negyedik játéknapján. A Gulácsi Pétert is soraiban tudó vendégek hét pontjukkal – holtversenyben a skót Celtic együttesével – vezetik a kvartettet, míg a Dinamo három ponttal áll a harmadik helyen. Gulácsiék is a továbbjutás kapujában állnak: amennyiben nyernek, biztosan ott lesznek a legjobb 32 között.

A legutóbbi fordulóban Salzburgban mérkőzött a két fél: a hazai együttes az 52. percben már 4-0-ra vezetett, és végül 4-2-re nyerte az összecsapást – azóta sem a Salzburg, sem a Zagreb nem talált legyőzőre a hazai bajnokságban.

Olvasói sztorik