Nemzetközi foci

Dzsudzsák-gól a moszkvai derbin

Gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő honfitársaink vasárnapi eredményeiről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a vasárnapi mérkőzésekről olvashatnak.

A német élvonal tizedik fordulójában a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Mönchengladbach otthonában. A vendégeknél Szalai Ádám a 68. percben, csereként lépett pályára.

A ciprusi első osztály nyolcadik körében az Omonia Nicosia hazai környezetben 2-1-re kikapott az Ayia Napa ellen. A házigazdáknál Leandro de Almeida a sérülése után még mindig hiányzott a keretből.

A lengyel élvonal 13.fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznań 1-1-et játszott a Slask Wroclaw vendégeként; honfitársunk a 71. percben lépett pályára.

Az ausztrál A-League negyedik fordulójában Vernes Richárd együttese, a Central Coast Mariners 2-0-ra kikapott a Sydney FC otthonában. A magyar fiatalt nem nevezték a vendégek keretébe.

A kínai élvonal harmincadik (utolsó) fordulójában a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Csangcsun Jataj a Hangzsu Greentownt otthonába látogatott. Már mindkét együttes biztosította a bennmaradást, ezért szinte tét nélküli volt a meccs, amely 1-1-es eredménnyel ért véget. Ezzel a Csangcsun Jataj a 12. helyen zárt. Honfitársunk ezúttal nem kapott helyet a keretben.

Az orosz élvonal 12. fordulójában Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva a városi rivális Lokomotiv vendége volt. A látogatók kezdték jobban a találkozót, már 2-0-ra is vezettek, aztán mégis a hazaiak örülhettek, mert tíz perc alatt sikerült fordítaniuk, végül 4-2-vel fejeződött be a derbi. A Dinamo magyar szélsője kezdőként 63 percet töltött a pályán, és csapata második találatát ő szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=ZepZ1j_Mk2E

A török élvonal nyolcadik fordulójában az üjonc Mersin 1-0-ra kikapott a Gaziantepspor otthonában. A vendégek magyar csatára, Futács Márkó az 55. percben csereként lépett pályára.

A svájci bajnokság 14. fordulójában az FC Sion hazai pályán 2-2-t játszott az Aarau ellen. A házigazdák magyar légiósa, Vanczák Vilmos sérülés miatt a keretbe sem kerül be.

A portugál másodosztályban 12. mérkőzését játszotta Balázs Benjámin együttese, a Vitoria Guimaraes B, amely 2-1-re kikapott az Aves otthonában.

A mérkőzést a kispadról figyelő Babos Gábor együttese, a NAC Breda 1-0-ra kikapott a Groningen otthonában a holland élvonal 11. fordulójában, ezzel honfitársunk klubja a kiesőhelyre (16.) került.

A norvég élvonal 29. fordulójában Kovács Péter együttese, a tavalyi bajnok Strömsgodset 2-0-ra győzött a Molde ellen. A tapasztalt magyar csatár időhúzó csereként a 87. percben lépett pályára… Klubja az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik helyen áll a tabellán.

Az olasz másodosztály 12. körében Tamás Krisztián együttese, a házigazda Varese 2-1-re nyert a Modena ellen. Honfitársunk a 72. percben lépett pályára csereként.

Olvasói sztorik