Nemzetközi foci

Tőzsér gólt lőtt Angliában

Gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő honfitársaink szombati eredményeiről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a szombati mérkőzésekről számounk be.

Az osztrák élvonal 14. fordulójában nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Wolfsberger AC az SV Ried otthonában. A vendégek magyar csatára, Simon Attila a 65. percben csereként lépett pályára. A WAC a tabella második helyén áll. Gulácsi Péter visszatért az eltiltása után, tehát ismét ő védte a címvédő, és jelenleg is listavezető Red Bull Salzburg kapuját. Együttese 2-0-ra győzött hazai környezetben az Admira Wacker ellen.

A holland élvonal 11. fordulójában a Heerenveen 2-0-s vereséget szenvedett a Twente otthonában. A vendégeknél Otigba Kenneth és Varga Szabolcs is a cseresorból nézték a meccset. A másodvonal 12. körében Vida Krisztofer együttese, a házigazda De Graafschap 5-0-ra verte a Helmond Sport csapatát. A magyar fiatal a 63. percben, csereként állt be.

A görög első osztály nyolcadik fordulójában Megyeri Balázs együttese, a címvédő Olimpiakosz egy teljes félidőn keresztül emberelőnyben játszott, mégis gól nélküli döntetlenre végzett az Aszterasz Tripolisz otthonában. Honfitársunk most is a kispadról nézte a meccset.

Az angol másodosztály 15. fordulójában a listavezetővé előlépő Watford 3-1-re nyert odahaza a Millwall ellen. A hazaiak második gólját a meccset végigjátszó Tőzsér Dániel szerezte az első félidő hosszabbításában egy gyönyörű szabadrúgásnak köszönhetően.

Az Ipswich Town 2-0-ra nyert a Blackpool otthonában. A vendégeknél Bajner Bálint csere volt, de nem lépett pályára. Együttese a tabella nyolcadik helyén áll. A Fulham 3-3-at játszott a Wigan vendégeként, Király Gábor a kispadról nézte a találkozót.

Nem született gól a Finn Kupa döntőjében, ezért a rendes játékidő és a hosszabbítás után tizenegyesek döntöttek. A párbajt a Helsinki JK nyerte 5-3-ra az Inter Turku ellen, amelyben Gruborovics Tamás végig a pályán volt, és értékesítette a tizenegyesét.

Az olasz másodosztály 12. fordulójában a Filkor Attilát eltiltás miatt nélkülöző Avellino hazai pályán 1-0-ra nyert a Catania ellen.

A német első osztály tizedik fordulójában a meccs előtt még kiesőhelyen álló Hamburger SV megszerezte idénybeli második sikerét, miután hazai pályán 1-0-ra győzött a Bayer Leverkusen ellen. A házigazdák magyar légiósa, Stieber Zoltán a kispadról nézte végig a találkozót.

Olvasói sztorik