Nemzetközi foci bajnokok ligája

Elutasították az MTK óvását

Az UEFA semmivel nem indokolta, miért döntött így, de öt napon belül lehet fellebbezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A MTK Hungária FC megóvta a NÖSV Neulengbach ellen október 15-én, Ausztriában játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést, de pénteken az UEFA indoklás nélkül elutasította a magyar bajnok beadványát.

Az MTK arra alapozta az óvást, hogy álláspontja szerint az ellenfél egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt, Nina Burger szerződtetése ugyanis az osztrák átigazolási időszak lejárta, július 15. után történt. A rendelkezésre álló adatok szerint a futballista augusztus 20-án még a Houston Dash csapatánál játszott, így a Neulengbachhoz kerülése nem lehetett érvényes.

Az adatok alapján az MTK Hungária FC kezdeményezte, hogy a lejátszott mérkőzés végeredményét az európai szövetség törölje és az MTK-t juttassa tovább a nyolcaddöntőbe.

A párharc első, budapesti mérkőzésén a Neulengbach 2-1-re nyert. A visszavágón viszont az MTK a 88. percben egyenlített, a 91. percben pedig kiharcolta a hosszabbítást. Annak a legvégén, a 120. percben büntetőhöz jutott az osztrák együttes, ezt értékesítette, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott.

A pénteki döntés ellen öt napon belül lehet fellebbezni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik