Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nagy csatában búcsúzott az MTK

A magyar bajnokcsapat a hosszabbítás utolsó percében kapott tizenegyes-góllal esett ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A női Bajnokok Ligájában a magyar bajnok MTK a 16 közé jutásért az osztrák Neulengbach csapatával találkozott. Az egy héttel ezelőtt Felcsúton rendezett első meccset a vendégek nyerték 2-1-re.

A visszavágó első félidejében nem született gól, de a szünet után – bár összesítésben ugyebár a magyar lányok voltak hátrányban – belehúztak a hazaiak, volt egy nagy helyzetük, majd Wasser révén megszerezték a vezetést (1-0), aztán a kapufát is eltalálták. A legvégén jött a feketeleves, de ezúttal nem a mieink voltak az elszenvedői, hanem az ellenfél: a 88. percben Nagy Lilla, a 91. percben pedig Demeter Réka lőtt gólt, és mivel mindeközben Szőcs Réka két kulcsfontosságú védést is bemutatott, jöhetett a hosszabbítás!

Sajnos ekkor még nem sejthettük, hogy a valódi feketeleves még hátravan: a hosszabbításban is az osztrákok támadtak, de a második felvonás végéig bírták a magyarok. A meccs legutolsó momentumaként azonban Kaján Zsanett szabálytalankodott, a hazaiak pedig belőtték a tizenegyest, így továbbjutottak… Pedig nagyon közel állt a csodához az MTK, kár érte!

Bajnokok Ligája, nők, a 16 közé jutásért, visszavágó

NÖSV Neulengbach (osztrák) – MTK Hungária FC 2-2 (0-0, 1-0, 1-0 – hosszabbítás után)

Neulengbach, játékvezető: Mularczyk (lengyel)

MTK: Szőcs – Tell (Vesszős, 95.), Demeter, Tóth A. (Diószegi, 63.), Hummel-Smuczer – Szabó Zs., Gál T., Kaján, Pádár – Csányi (Fogl, a szünetben), Nagy L. Edző: Medgyes Péter

Gólszerzők: Wasser (57.), Vojteková (tizenegyesből 120.), illetve Nagy L. (88.), Demeter (91.)

Továbbjutott: Neulengbach (4-3)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik