Nemzetközi foci bajnokok ligája

Osztrák vircsaft Felcsúton – kikapott az MTK

A magyar bajnok 2-1-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája főtábláján a NÖSV Neulengbach ellen.
Bajnokok Ligája, nők, főtábla, 1. forduló, 1. mérkőzés
MTK Hungária – NÖSV Neulengbach (osztrák) 1-2 (0-1)
Felcsút, 700 néző. Játékvezető: Frappart (francia)
MTK: Szőcs – Tell, Gál T., Demeter, Szabó Zs. – Kaján, Tóth A. (Csányi, 75.), Hummel-Smuczer, Nagy L. (Diószegi, 78.) – Pádár – Méry. Edző: Medgyes Péter
Gólszerzők: Méry (61.), illetve Burger (35.), Tasch (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legjobb 16 közé jutásért lépett pályára felcsúti albérletében az MTK a női Bajnokok Ligájában, az ellenfél az osztrák Neulengbach volt. A vendégeket előzetesen esélyesebbnek tartották, de idén nyáron némileg gyengült a kerete.

Biztatóan kezdett az MTK, de a 11. percben Gál Tímea kézzel ütött a labdába a tizenhatoson belül – szerencsére a játékvezető nem adott büntetőt, pedig járt volna az osztrákoknak. A 16. percben Szabó Zsuzsanna bombája a kapufán csattant, majd Nagy Lilla került ígéretes helyzetbe, de a keresztléc fölé lőtt. Több remek akciót is vezettek a kék-fehérek, de a 35. percben kis túlzással helyzet nélkül szereztek gólt a vendégek: Vojteková beívelését Burger fejelte a hálóba (0-1). A váratlan gólnak köszönhetően az osztrákok feltámadtak, és több formás támadást is felépítettek.

A szünet után egy tökéletes beadást a nagy helyzetben lévő Burger mellé fejelt, de fél perccel később Burger beadását Tasch értékesítette (0-2). Az 56. percben Tasch veszélyes lövését Szőcs a kapufa segítségével hárította. Két perccel később Burger került nagy ziccerbe, de a magyar kapus ezt is védte. Ezúttal ellentétes forgatókönyv szerint zajlottak az események: nagy osztrák helyzetek után a magyarok lőttek gólt: Kaján remek egyéni akciója után a remek passzt Méry értékesítette (1-2).

A 75. percben Pádár remek előkészítése után Hummel-Smuczer 13 méterről, nagy helyzetből a kapu fölé/mellé lőtt. Egy perccel később Kaján távoli lövése átpattant a vetődő kapuson, de az osztrákok menteni tudtak. A 79. percben Gstöttner lövését Szőcs Réka kiütötte, majd a folytatásban Prvulovics labdáját is fogta. A hajrában érdekes módon az előnyben lévő vendégek rohamoztak, így viszont az MTK-nak volt lehetősége lendületes ellencsapásokat vezetni. A 85. percben Diószegi került nagy helyzetbe, de a tizenhatoson belül szerelték, majd a hosszabbítás pillanataiban Hummel-Smuczer lövését fogta a kapus, így a magyar bajnokcsapat házigazdaként 2-1-es vereséget szenvedett a párharc első meccsén.

A visszavágót október 15-én, jövő szerdán játsszák, Ausztriában.

Olvasói sztorik