Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az MTK megóvta a BL-visszavágót

A párharcot megnyerő osztrák csapat egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt a mérkőzéseken.

Kapcsolódó cikkek

FRISS:

Az UEFA fegyelmi titkársága az ellenőrző és fegyelmi bizottság részére megküldte az MTK Hungária FC óvást tartalmazó beadványát. Az SV Neulengbach hat napon belül nyilatkozhat a tényállásról, az irat tartalmáról. Az osztrák csapat reagálásától függetlenül a bizottság október 24-én hoz döntést az ügyben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK Hungária FC szerdán hosszabbítás után 2-2-t játszott az osztrák NÖSV Neulengbach otthonában a Bajnokok Ligája 16 közé jutásért rendezett párharcának visszavágóján, így az első, felcsúti mérkőzés 2-1-es veresége miatt kiesett a sorozatból.

A MTK viszont péntek reggel hivatalos honlapján bejelentette, hogy Nina Burger jogosulatlan szerepeltetése miatt óvást nyújtott be, mert információ szerint az ellenfél játékosának átigazolása az osztrák átigazolási időszak lejárta, 2014. július 15 után történt.

A rendelkezésre álló adatok szerint Burget 2014. augusztus 20. napján még a Houston Dash csapatánál játszott, így az SV Neulengbach csapatához történő igazolása nem lehet érvényes, ezen felül az osztrák labdarúgó-szövetséghez benyújtott kérelme – a jogászok szerint – nem felelt meg az előírásoknak.

Azt, hogy Nina Burger augusztusban még az amerikai csapatban játszott, a játékos interneten található adatlapja is alátámasztja, illetve azok az adatok is fellelhetők, melyek szerint július 17-től augusztus 20-ig többször játszott amerikai csapatok ellen.

Nem mellékes körülmény, hogy több osztrák labdarúgóklub is óvást nyújtott be az Osztrák Labdarúgó Szövetséghez a játékos szerepeltetése miatt.

Az adatok alapján az MTK Hungária FC kezdeményezi, hogy a lejátszott mérkőzés végeredményét az UEFA törölje és a továbbjutás lehetőségét az MTK részére biztosítsa.

Továbbjutás esetén a sérült Jakabi Zsanett klubja, a Bajnokok Ligája-címvédő német Wolfsburg lenne a magyar bajnokcsapat ellenfele.

Olvasói sztorik