Nemzetközi foci

Puskás Öcsit is megelőzné

Juhász Roland büszke, mert már csak öten vannak előtte a magyar válogatottsági örök-ranglistán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott játékosai közül többen is sérülésre, fáradtságra panaszkodtak a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtező (1-1) után, ezért ők nem léptek pályára kedden, a Feröer-szigetek otthonában (1-0). Nem ilyen fából faragták a Videoton tapasztalt védőjét, a támadóerényekkel is felvértezett Juhász Rolandot, aki mindkét találkozót végigjátszotta, és mindkét alkalommal a mieink egyik legjobbja volt.

A szerdai hazaérkezést követően az immár 83 válogatottságot számláló hátvéd elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy egykori legendás labdarúgókkal emlegetik együtt, és szeretné, ha Puskás Ferencet is megelőzhetné az örök-ranglistán.

– Hogyan összegezné az elmúlt két mérkőzést?
– A romániai elleni meccs második félidejére lehet alapozni, építeni, szerintem abból nagyon sok pozitív dolgot át lehet menteni. Persze, még van hova fejlődnünk, ezzel is tisztában vagyunk. Ezen az úton kell mennünk tovább, és a pozitív dolgokat erősíteni – kezdte Juhász Roland.

– A pálya milyen élmény volt Feröeren?
– Nem sűrűn játszunk ugye műfüves pályán, de mindkét csapat számára adott volt a talaj, bár ők többet szerepelnek ilyen körülmények között. Nekünk egy kis problémát is okozott, ez látszott is a meccsen. Egy kicsit úgy éreztem, mintha egy futsal csapat ellen játszanék, úgy tették-vették a labdát, olyanok voltak a bemozgásaik. Az elején kicsit veszélyesebbek voltak, de összességében nem éreztem, hogy gólt kaphatunk. Persze, az utolsó percben voltak rögzített helyzeteik, amelyekből bármi lehetett volna, de én azt mondom: megnyertük ezt a meccset egy-nullára, le kell zárni, helyén kell kezelni, és előre kell tekinteni.

– Miért locsoltak a meccs előtt?
– Hogy gyorsabb legyen a pálya. Ők tudják, hogy mit miért csináltak, de mondom: a helyén kell kezelni ezt a győzelmet, és nem is kell többet foglalkozni vele.

– Nagyon fogynak ön elől a játékosok a válogatottsági örök-ranglistán… Ez rendkívüli helyzet, hiszen több legendát megelőzött már. Mennyire követi ezt? Meddig juthat el?
– Persze, hogy figyelem. Nekem – és szerintem mindenkinek – a válogatottság a legfontosabb. Most tartok a nyolcvanharmadik mérkőzésemnél, Puskás Ferenc lenne a következő, akit megelőzhetnék, tehát nagyon komoly emberekkel emlegetnek együtt. Ezek olyan nagy nevek, amelyekkel ha bármilyen szinten együtt említik az embert, az nagyon nagy dolog. Hogy hol lesz a vége, vagy meddig tarthat ez, azt nem tudom. Ez attól is függ, hogyan teljesítek a pályán. Azon leszek, hogy a következő összetartásra is meghívót kapjak, és minél több mérkőzésen szerepelhessek.

– A kapitányváltással mi változott leginkább a válogatottnál?
– A közösség és a csapat erősödött. Az északír meccs után igen nehéz körülmények voltak és negatív hangulat, ezért pluszmotivációt is adott a csapatnak, hogy meg kell mutatni! Dárdai Pál új szemlélete nagyon sokban hozzájárult, hogy ez a tíz nap ilyen jól sikerüljön.

Olvasói sztorik