Nemzetközi foci

Egyre valószínűbb a román kapitányváltás

Victor Piturca beismerte, hogy az ügynöke tárgyal egy klubbal; az elnök tanácstalan.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke szerint jövő hét elején kiderülhet, hogy Victor Piturca ül-e még a román válogatott kispadján a novemberi Románia – Észak-Írország mérkőzésen.

Razvan Burleanu erről még a keddi Finnország–Románia találkozó előtt nyilatkozott a DigiSport televíziónak. A szövetség elnöke nem akart részletekbe bocsátkozni Piturca helyzetével kapcsolatban.

A 2-0-s román győzelemmel zárult Európa-bajnoki selejtező után Victor Piturca kérdésre válaszolva kijelentette, több klub is érdeklődik az edzői munkája iránt, ezekkel az ügynöke folytat tárgyalásokat.

– Örülnék, ha megjelent volna egy visszautasíthatatlan ajánlat, de én nem tudok ilyenről. Jelen pillanatban nem is vagyok biztos abban, hogy lesz ilyen ajánlat. Ha lesz, az FRF elnöke fog elsőként értesülni róla – idézte szerdán Piturcát a Mediafax hírügynökség.

Piturca elégedetten nyilatkozott a finnországi találkozó után. Megemlítette, hogy aggódott a magyarokkal szembeni, bukaresti pontvesztés után, de csapata karakteresen játszott kedden. Hozzátette, kemény csata vár együttesére az északírek elleni novemberei, hazai mérkőzésen.

Három forduló után a románok hét ponttal a második, a magyarok pedig néggyel a negyedik helyen állnak az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjában. A legjobban eddig – meglepetésre – az északír válogatott szerepel, amely mindhárom mérkőzését megnyerte.

A román sajtó korábban közölte, hogy Piturcát a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttese szeretné leigazolni. A lapok tudni vélték, hogy a szaúdi klub évi 900 ezer eurót (284 millió forint) ajánlott neki és további 700 ezer eurót (221 millió forint) a szakmai stábjának. A trénerrel azért nem írták alá a szerződést, mert Piturcának a román szövetséggel kötött szerződés idő előtti felbontása esetén 1,4 millió eurós kártérítést kellene fizetnie, ezt pedig a klub nem vállalta át.

Korábban írtuk:

A románok nagyon csalódottak voltak a mieink elleni, szombati 1-1 miatt, éppen ezért nagy boldogság volt számukra a keddi, finnországi 2-0-s győzelem. Korábban már elterjedt, és azóta is masszívan tartotta magát a hír, hogy ez lesz Victor Piturca szövetségi kapitány utolsó meccse a válogatott élén, mert Szaúd-Arábiában folytatja edzői pályafutását. A lefújás után az újságírók természetesen erről is kérdezték.

– Nem tudom, hogy maradok-e. Ha kapok egy jó ajánlatot, akkor távozom. Szerződést még nem írtam alá sehová, annak ellenére, hogy ezek a pletykák. Bevallom, az ügynököm beszélt már valakivel, de nem tudok konkrét ajánlatról – nyilatkozta Piturca.

Razvan Burleanu szövetségi elnök először azt mondta, semmit sem tud bármilyen megállapodásról az edző és a szaúdi Al-Ittihad között, és hangsúlyozta: nem is írhatna alá semmit, amíg érvényes szerződése van román kapitányként. Hozzátette: a jövő hét elején derül ki, hogy ki ül majd a kispadon edzőként az Észak-Írország elleni, következő selejtezőn.

Érdekesség, hogy Burleanu később már beismerte, hogy bizonytalan a kapitányhelyzet, ezért kénytelen az utódlással foglalkozni, azt azonban még nem tudja, hogy román vagy külföldi kapitány követi-e Piturcát.

Olvasói sztorik