Nemzetközi foci

Fizetnie kellene a román kapitánynak

Victor Piturcának 1,4 millió euróval ki kellene vásárolnia magát, ha idő előtt távozik a válogatott éléről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Victor Piturcának, a román válogatott szövetségi kapitányának 1,4 millió eurót (442 millió forintot) kellene fizetnie, ha most akarná felbontani a román szövetséggel (FRF) kötött, 2016 decemberéig érvényes szerződését a román Mediafax hírügynökség szerint.

A médium a birtokába jutott szerződés alapján számolta ki a szerződés egyoldalú felbontásakor kifizetendő összeget, ami a kapitány hátralévő időre megállapított járandóságából és félmillió eurós kártérítésből tevődik össze.

A szerződés szerint Piturcát havi 10 ezer lejes fizetés (700 ezer forint) és évi 400 ezer eurós (125 millió forint) járandóság illeti meg, a tréner feladata, hogy kijuttassa a válogatottat a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. Ha a célt sikerül teljesítenie, további 350 ezer euró (110 millió forint) prémiumot kap. A dokumentum arra is kitér azonban, hogy a felek megegyezésével bármikor felbontható a szerződés.

Az FRF kedden a honlapján közölte, hogy a nap során a szövetségi kapitány Razvan Burleanu FRF-elnökkel folytatott megbeszéléseket az esetleges távozásáról.

„A Román Labdarúgó Szövetség az érvényes szerződés értelmében folytatni kívánja együttműködését Victor Piturca szövetségi kapitánnyal, hogy optimális feltételeket biztosítson a válogatott számára a 2016-os Európa-bajnoki selejtezők időszakában. A csapat egysége és a folytonosság a válogatott legfontosabb ütőkártyái közé tartoznak – áll az FRF közleményében.

A román sajtó korábban szaúdi forrásokra hivatkozva közölte, hogy Piturcát a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttese szeretné leigazolni. A lapok tudni vélték, hogy Piturca csütörtökön már az új klubjánál mutatkozik be. A szaúdi klub évi 900 ezer eurót (284 millió forint) ajánlott neki és további 700 ezer eurót (221 millió forint) a szakmai stábjának. A DigiSport televízió azt közölte, Piturca a román válogatottnál dolgozó teljes szakmai stábbal együtt igazolhat át az al-Ittihadhoz.

Románia Magyarországgal azonos selejtezőcsoportból próbál kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra. A két együttes október 11-én Bukarestben mérkőzik meg egymással. A román válogatott a selejtező első, vasárnapi fordulójában 1-0-ra nyert a görögök otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik