Nemzetközi foci

Távozhat posztjáról a román kapitány

A román sportsajtót a görögországi siker után is foglalkoztatja Victor Piturca sorsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román sportsajtót egyre élénkebben foglalkoztatja Victor Piturca szövetségi kapitány esetleges távozása. A DigiSport televízió hétfői híradása szerint óráról órára nő a valószínűsége annak, hogy Piturca már ezen a héten a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együtteséhez szerződik. Romániában a szaúdi sajtó híradásai alapján terjedt el egy héttel ezelőtt a hír, hogy a szövetségi kapitány otthagyja a válogatottat. Az első híradásokra reagálva Piturca azt nyilatkozta, egyszázalékosnál alacsonyabb a valószínűsége a távozásának.

A román sajtóban azonban több olyan cikk jelent meg az elmúlt napokban, amelyik már az utódlás kérdését feszegeti. A szaúdi sajtóra hivatkozva a román sportlapok azt közölték: Piturca előszerződést írt alá az al-Ittihaddal, a klub küldöttsége hétfőn érkezik Bukarestbe a tárgyalások utolsó fordulójára. Ha sikerül megállapodni, a tréner csütörtökön már az új klubjánál mutatkozik be.

A vasárnapi Görögország–Románia Európa-bajnoki selejtezőről (0-1) hazatérő Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke abbéli reményének adott hangot, hogy a román győzelem után Piturca már nem fogja otthagyni a válogatottat. Azt is hozzátette azonban, hogy a szövetségnek jól jönne az a kártérítés, amelyet a kapitánynak abban az esetben kellene kifizetnie, ha a határidő lejárta előtt kívánná felbontani a szerződését.

A Mediafax hírügynökség közlése szerint Piturca évi 400 ezer eurót (125 millió forintot) keres szövetségi kapitányként, a szaúdi klub viszont évi 900 ezer eurót ajánlott neki, és további 700 ezret a szakmai stábjának. A DigiSport televízió úgy tudja, Piturca a román válogatottnál dolgozó teljes szakmai stábbal együtt igazolhat át az al-Ittihadhoz.

A románok Magyarországgal azonos selejtezőcsoportból próbálnak kijutni a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. A két együttes október 11-én Bukarestben mérkőzik meg egymással.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik