Nemzetközi foci

Nem tartanak tőlünk a románok

Victor Piturca szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy jól induljon csapata számára a sorozat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőcsoportjából – amelyben Magyarország is szerepel – Görögország után Finnországot tartja csapata legerősebb ellenfelének.

Victor Piturcával a román szövetség honlapján jelent meg terjedelmes interjúpénteken. A tréner Görögországot tartotta csapata legerősebb ellenfelének, és azt nyilatkozta, figyelemmel követte a megújult magyar válogatott mérkőzéseit is.

– Ez egy teljesen más csapat, mint amelyikkel legutóbb megmérkőztünk – mondta a kapitány, és hozzátette, Dan Apolzan (a román szövetség edzőiskolájának az igazgatója) ott volt a magyar-finn barátságos mérkőzésen, így megvan minden adatuk a meccsről. – Finnország lesz a legveszélyesebb ellenfelünk a görögök után, mert a korábbi selejtezők során, de a Magyarországgal vívott barátságos mérkőzésen is remekül teljesített, elszántan futballozott.

Piturca szerint a finneknek jó technikai képességekkel rendelkező, és a taktikai utasításokat fegyelmezetten betartó játékosaik vannak. Életbevágóan fontosnak tartja, hogy jól induljon csapata számára a selejtezősorozat. Úgy vélte, ha az első mérkőzésen pozitív eredményt sikerülne elérni, az jó esélyeket adna a továbbjutáshoz. Románia Görögországgal kezdi a selejtezősorozatot idegenben, majd októberben a magyar válogatottat fogadja és Finnországba utazik, novemberben pedig Észak-Írország csapatával játszik hazai pályán.

A román kapitány úgy vélte: tökéletes lenne, ha csapatának az év végéig kilenc vagy tíz pontot sikerülne gyűjtenie. Megemlítette, hogy keretében megvan az a 12-14 játékos, akire építhet, de szükség lenne további hat-hét futballistára. Fontosnak tartotta, hogy a válogatott játékosok folyamatosan játékban legyenek klubjaiknál, és ne sérüljenek meg. A nézőknek azt üzente: nem esne nehezére, hogy akár meg is ígérje a továbbjutást, de ez nem stílusa, inkább bizonyítani szeretne.

A román szövetségi kapitány – akinek 2016-ig van szerződése a szövetséggel – kijelentette, Bölöni Lászlónak adná át legszívesebben a román válogatott irányítását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik