Hírek

Megbüntették a románokat

Pénzbírsággal sújtották a Steaua Bukarestet szurkolói magyarellenes megnyilvánulása miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénzbírsággal sújtotta a román Hivatásos Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága szerdán a Steaua Bucurestit, amelynek szurkolói a hétvégi fordulóban rendezett bajnoki mérkőzésen magyarellenes szólamokat skandáltak – adta hírül szerdán a román Gazeta Sporturilor című sportújság.

A napilap elektronikus kiadása szerint a román klubot 30 ezer lejre (2 millió 70 ezer forint) büntették, miután drukkerei a Gaz Metan Medias elleni bajnokin idegengyűlölő rigmusokat skandáltak, a bíró félbe is szakította a játékot.

A román lap korábban azt írta, hogy az élvonalban listavezető Steauának drasztikus büntetésre kell számítania, mert visszaesőnek számít. Az előző fordulóban ugyanis a klub szurkolói Kolozsváron, a CFR Cluj elleni mérkőzésen is hasonló módon nyilvánultak meg, a bíró ott is félbeszakította a meccset. Az akkori incidens miatt a Steaua 20 ezer lejes (1.3 millió forint) bírságot kapott.

Szerdán felhívást intézett Gino Iorgulescu, a román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke a szurkolókhoz, hogy tartózkodjanak az ilyen megnyilvánulásoktól, mert az általa vezetett intézményt és a román klubokat az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is megbüntetheti. „Belföldön meg lehet ezt úszni bírsággal vagy eltiltással, de arra ébredhetünk, hogy az UEFA és a FIFA is egyszer közbelép, és akkor nagyobb meglepetésekre számíthatunk” – mondta Iorgulescu, akit a Mediafax hírügynökség idézett szerdán.

Justin Stefan, a liga főtitkára közölte, hogy a legutóbbi fordulóban három találkozón is „a romániai magyar nemzeti kisebbség elleni” szólamokat skandáltak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik