Nemzetközi foci

Nigériai csatárral erősít Románia

Kehinde Fatai is ott lehet a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő román nemzeti csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kehinde Fatai nigériai csatár honosításával erősítené keretét a magyarokkal egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő román labdarúgó-válogatott – írja az MTI.

Az afrikai játékos román nemzeti csapatban szerepeltetésével kapcsolatos nehézségekről Valeriu Rachita, a válogatott másodedzője nyilatkozott a Dolce Sport televíziónak. Rachita elmondta, Fatai romániai honosítása folyamatban van, de bizonytalan, hogy a nigériai csatár magára öltheti-e a román válogatott mezét, három mérkőzésen ugyanis játszott Nigéria U20-as csapatában.

„Nem tudjuk, hogy ezeket a mérkőzéseket a FIFA válogatott mérkőzésekként tartja-e számon. A szövetség mindent megtesz azért, hogy Fatai a román válogatottban játszhasson. Az állampolgárság nem lenne gond, hiszen Fatai minden feltételt teljesít. Várjuk, hogy mit dönt a FIFA” – mondta Valeriu Rachita.

A 24 éves Kehinde Fatai 2007-ben igazolt Romániába. Négy szezont játszott a Farul Constanta csapatában, 2010 óta az Astra Giurgiu keretét erősíti. Az elmúlt évadban csapata a belga bajnokságban játszó Club Bruggének adta kölcsön.

A román válogatott korábban a román bajnokságban játszó, szintén afrikai Younes Hamza honosítását is tervezte, de róla le kellett mondania, mert ő a tunéziai válogatottban mutatkozott be.

Adrian Mutu esetleges válogatottbeli szereplésére is kitért Valeriu Rachita. A riporter kérdésére emlékeztetett: Mutu korábban elavultnak minősítette a nemzeti együttes felkészülési módszereit.

A válogatottban 2013-ig 77-szer szereplő játékos ismételt behívása azért merült fel, mert a román bajnokságba visszatérő 35 éves csatár kirobbanó formát mutatott csapata első mérkőzésein.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik