Nemzetközi foci

Elnök-kapitány feszkó a románoknál

Piturca nem beszél a szövetség vezetőjével, csak üzengetnek egymásnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár végül nem hagyta ott a válogatottat egy szaúd-arábiai ajánlat kedvéért Victor Piturca szövetségi kapitány, továbbra is feszült a helyzet közte és a hazai szövetség között.

A Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Razvan Burleanu és Piturca a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak, miközben egyikük sem áll szóba a másikkal.

A sportnews.ro portál cikke szerint Piturca szeretett volna egy találkozót az elnökkel, hogy megbeszéljék az esetleges Eb-kijutásért járó prémiumot, de erre nem került sor.

– Volt egy megállapodásunk, hogy beszélünk, de úgy látszik, elfelejtette – mondta az elnökről Piturca. – Odamentem hozzá, látnia kellett, de hát… – tette hozzá be sem fejezve a mondatot Piturca.

Burleanu ugyanakkor úgy nyilatkozott, egyszerűen nem engedte az ideje, hogy sort kerítsen a megbeszélésre, de ő minden nap bent van a szövetségben, ha Piturcának olyan fontos a dolog, megkereshette volna.

A két fél viszonya korábban is feszült volt, Burleanu nem nézte jó szemmel Piturca szaúd-arábiai tárgyalásait, azt állítva, a kapitánynak soha nem is volt komoly ajánlata, csak próbára akarta tenni őket.

A portál arról is beszámol, hogy 500 jegyet visszakapott a román szövetség az Év mérkőzésének titulált szombati selejtező előtt, így aki akar, még megválthatja a jegyét, de hozzáteszik, valószínűleg pillanatok mellett el fog fogyni az összes, ahogy a többi 50 ezer jegyet is napok alatt elkapkodták.

A magyar szurkolókkal kapcsolatban megjegyzi, ahhoz, hogy ne legyenek a tavalyi román-magyar meccshez hasonló utcai zavargások, az szükséges, hogy a magyar szurkolókat szigorú odafigyeléssel kísérjék a vasútállomásról azonnal a stadionba és nem mehessenek be a belvárosba.

Olvasói sztorik