Nemzetközi foci

A rutin nekünk kedvez a románok ellen

Szombati ellenfelünkhöz képest több válogatott meccs van a magyar játékosok lábában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombati román-magyar Európa-bajnoki selejtező előtt a Rangadó.hu összehasonlította a két válogatott szűk keretében szereplő labdarúgók eddigi mérkőzéseinek számát, és végül ezeket összeadtuk. A mieinknél 533, az ellenfélnél pedig 490 az eredmény, tehát a magyar csapat rutinosabb, még úgy is, hogy a keretünkből négyes eddig még nem szerepeltek a nemzeti együttesben, míg a románoknál ilyen játékos nincs.

Kapusposzton a válogatottsági rekorderünk, az angol másodosztályú Fulham hálóőre, Király Gábor kilencven alkalommal lépett pályára a válogatottban, míg Dibusz Dénes és Megyeri Balázs bemutatkozása még várat magára. A románoknál az olasz Fiorentina portása, Ciprian Tatarusanu a maga 24 találkozójával vezeti a rangsort.

A védelemben nálunk a Juhász Roland, Vanczák Vilmos páros kellő rutinja megvan, hiszen előbbi 81, utóbbi 78 mérkőzést játszott címeres mezben és összesen tíz gólt szereztek, de a svájci FC Sion védője megsérült és végül nem utazhat Romániába. Ezért Korcsmár Zsolt a maga 23 meccsével veheti át a helyét. A védelemben a románok sincsenek lemaradva, mert Razvan Rat 89, míg Dorin Goian 52 találkozóval rendelkezik, és a keretük legértékesebb játékosát még nem is említettük: Vlad Chirichest 25 találkozójával is a rutinosabbak között lehet számon tartani.

Magyar részről Gera Zoltán a 77 mérkőzésével magasan vezeti a középpályások rangsorát és nem elhanyagolható tény, hogy e mellé 23-szor talált az ellenfelek kapujába. Keleti szomszédjainknál Gabriel Torje 36 meccsen tíz, míg Cristian Tanase 37 meccsen hat találatig jutottak.

A támadósorban a románoknál Ciprian Marica 66 mérkőzésen 24-szer szomorította az ellenfeleket – köztük minket és legutóbb a görögöket – a góljaival. Még szerencse, hogy ellenünk eltiltás miatt nem játszhat. A magyaroknál, Dzsudzsák Balázs és Priskin Tamás lábaiba van a rutin, meg az évek – ahogy szokták mondani. Előbbi 62 meccsen 14-szer, utóbbi 45 meccsen 15-ször volt eredményes.

Olvasói sztorik