Nemzetközi foci

Lovrencsics Gergő gólt lőtt

Vasárnapi légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket foglaltuk össze.

A múlt hétvégi edzőváltás után győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a svájci élvonalban a korábban zsinórban öt meccsén vereséget szenvedő FC Sion. Vanczák Vilmos csapata a sereghajtó, nyeretlen Luzernt győzte le odahaza 3-1-re. A magyar védő az elmúlt három bajnokit kihagyta, ezúttal azonban ismét kezdőként lépett pályára, és végigjátszotta a találkozót.

Kovács Péter a kispadról nézte végig csapata, a norvég Strömsgodset mérkőzését a Sarpsborg 08 otthonában. A címvédő 0-0-s döntetlent játszott, így négy pont a lemaradása a harmadik helyezett Rosenborgtól.

Magabiztos, 4-1-es sikert aratott az Inter Turku a finn bajnokság 31. fordulójában. Gruborovics Tamás csapata a Rovaniemit győzte le odahaza. A magyar támadó a 76. percben lépett pályára csereként, rá három percre lőtte a Turku a negyedik gólját, de nem ő volt eredményes.

Bajner Bálint a kispadra leülhetett, de nem jutott szóhoz az Ipswich Town csapatában a Nottingham Forest elleni, idegenbeli bajnokin. Az angol másodosztály 11. fordulójában sokáig úgy tűnt, hogy megszakad a hazaiak idei veretlensége, ám a Nottingham a 94. percben 2-2-re mentette a találkozót.

Kapott gól nélkül gyűjtötték be a magyar kapusok csapatai a három pontot a feröeri élvonal 25. fordulójában: Turi Géza együttese, a Víkingur a Fuglafjordur ellen nyert 5-0-ra, míg a Gángó Andrást foglalkoztató Runavík a Klaksviket győzte le otthon 2-0-ra.

Köteles László bravúrjai is kellettek a KRC Genk pontszerzéséhez a listavezető, veretlen Anderlecht otthonában: a magyar kapus csapata úgy játszott 0-0-s döntetlent, hogy a hazaiak a 73. percben tizenegyest is lőhettek, ám Köteles azt is védte. A találkozó előtt a hazai együttes egykori légiósát, az Anderlecht színeiben több mint kétszáz bajnokin pályára lépő Juhász Rolandot köszöntötték, amelyről a klub Twitter-oldala is beszámolt.

Lovrencsics Gergő is kivette a részét a Lech Poznan kiütéses sikeréből: a magyar támadó szerezte csapata negyedik gólját a Belchatow elleni 5-0-s győzelem alkalmával. Lovrencsics végigjátszotta a lengyel élvonal 11. fordulójában rendezett találkozót.

Gulácsi Péter védte a Red Bull Salzburg kapuját a Wiener Neustadt elleni hazai bajnokin. Az osztrák címvédő kapusát egyszer ugyan mattolta az ellenfél, a győzelem így sem forgott veszélyben: a Salzburg 4-1-re nyert, és továbbra is második a tabellán.

A román élvonal tizedik fordulójában Kovács Zoltán csapata, a házigazda Dinamo Bucuresti 1-1-et játszott a CSU Craiova ellen. A hazaiak magyar kapusa a cserepadról nézte végig a találkozót. Csapata a tabella ötödik helyén áll.

Kilencedik bajnoki meccsét játszotta Balázs Benjámin együttese, a portugál másodosztály huszadik helyén álló Vitoria Guimaraes B, amely 1-1-es döntetlent ért el a Farense otthonában.

Olvasói sztorik