Nemzetközi foci

Berlinben visszavárják Dárdai Pált

A Hertha sportigazgatója, Michael Preetz szerint az U15-ös edzője nem marad sokáig magyar kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hertha BSC történetének legeredményesebb támadójátékosa, jelenlegi sportigazgatója, Michael Preetz exkluzív interjút adott a Népszavának, amelyben elmondta, hogy nagyon elégedettek az U15-ös csapat vezetőedzőjeként dolgozó Dárdai Pállal, aki három Európa-bajnoki selejtező és egy felkészülési meccs erejéig ősszel a magyar válogatottat is irányítja.

– Mi volt az első gondolata, amikor arról értesült, hogy átmenetileg a magyar válogatott élére akarják kinevezni szövetségi kapitánynak?
– Hogy túl korán jött ez a felkérés. Nem rendelkezik olyan edzői múlttal, ami egy válogatott irányításához szükséges, hiszen még edzői tanfolyamra jár. Ugyanezt gondolta erről Pál is, és vívódott, mielőtt igent mondott a magyar szövetségnek. Hiszen egyrészt óriási megtiszteltetés számára, hogy a hazájában tőle várnak segítséget, ez viszont hatalmas felelősség is, és pontosan tisztában van a saját képességeivel, azzal, hogy a jelenlegi tudása mire elég. Az U15-ös csapatnál végzett munka során meg tudja szerezni azt a tapasztalatot, amire szüksége van a későbbi előrelépéshez.

– Van-e vészforgatókönyvük arra az esetre, ha Dárdai Pál sikeres lenne a magyar válogatott élén, és megkérnék, hogy maradjon esetleg hosszabb távon?
– Nincs szükségünk vészforgatókönyvre, mert Pálnak szerződése van nálunk, és abban maradtunk, hogy ideiglenesen segíthet a válogatottnál. Pál értelmes, okos srác, pontosan tudja, mit kell tennie. Tíz-tizenöt év múlva rendelkezik majd annyi edzői tapasztalattal, hogy nyugodtan lehet akár már szövetségi kapitány is, nem fogja ezt a lehetőséget egy hibás döntéssel most veszélyeztetni – mondta Michael Preetz.

Olvasói sztorik