Nemzetközi foci

Dzsudzsák szerencsés gólpasszt adott

Vasárnapi légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi találkozókról olvashatnak.

Zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg Dzsudzsák Balázs csapata, az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva. Az együttes a negyedik fordulóban az FK Uralt látta vendégül, és Ionov első félidőben szerzett két góljával 2-0-s sikert aratott úgy, hogy a második félidő hajrájában egy kiállítás miatt már emberelőnyben is játszott. Dzsudzsák Balázs kezdőként 66 percet töltött a pályán, majd lecserélték. A magyar szélső az első gól előtt a kaput vette célba, de eltörte a labdát, melyet így Ionov fejelt a hálóba.

https://www.youtube.com/watch?v=LVxi3pQE-Lc

Futács Márkó csapata, a török Mersin Idmanyurdu nyerte a Cumhuriyet Kupa felkészülési tornát, miután szombat este 3-2-re győzött a házigazda Sivasspor ellen. A tudósításszerint a magyar csatár szerezte együttese második gólját – tizenegyesből volt eredményes.

A kínai élvonal 22. fordulójában Huszti Szabolcs csapata, a Csangcsun Jataj 3-1-re kikapott a Guangzhou R&F otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót; klubja a 11. helyen áll a tabellán, négy pontra a kiesőzónától.

A német másodosztály harmadik fordulójában Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth 2-0-ra vesztett az Ingolstadt otthonában. A magyar játékos végig a pályán volt, a hazaiaknál viszont Hajnal Tamást ezúttal sem nevezték a keretbe.

A NAC Breda rutinos kapusa, Babos Gábor a kispadon kapott helyet a Twente elleni 1-1-re végződő bajnokin a holland élvonal harmadik fordulójában. A magyar hálóőr csapata a hosszabbítás utolsó percében tizenegyesből egyenlített a közel egy félidőt emberhátrányban játszó vendégek ellen.

Megizzadt ötödosztályú ellenfele, az FC La Chaux-de-Fonds vendégeként a Svájci Kupában az FC Sion. Vanczák Vilmos csapata az első félidő hajrájában hátrányba került, ám a második játékrészben felőrölte ellenfelét, és végül 3-1-es győzelemmel jutott a második körbe. A magyar védő végig a pályán volt.

A Lovrencsics Gergővel a kezdőben felálló lengyel Lech Poznan 0-0-t játszott a Ruch Chorzow vendégeként a bajnokság hatodik fordulójában. A magyar támadót végig a soraiban tudó együttes a nyolcadik helyen áll a tabellán.

Matus Sándor végig a pályán volt csapata, az izlandi első osztály utolsó helyén álló Thor Akureyri 2-0-ra elveszített bajnokiján. Az együttes az ÍBV Vestmannaeyjar otthonából távozott pont nélkül.

A feröeri élvonal 21. fordulójában Turi Géza csapata, a Víkingur a Gángó Andrást is soraiban tudó NSÍ Runavík együttesét látta vendégül. Turiék kiütéses, 6-1-es sikert arattak.

Olvasói sztorik