Nemzetközi foci

Király Gábor ismét kimarad a Münchenből

Gyepes Gábor malajziai együttese a kupában küzd a továbbjutásért; Stieber Zoltán visszatér a Bundesligába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Király Gábor visszatérhet a kapuba

Köteles László csapata, a négy forduló után még nyeretlen KRC Genk a veretlen Gentet fogadja a belga bajnokság ötödik fordulójában.

A német másodosztály harmadik fordulójában Király Gábor várhatóan most is csak a kispadon kap helyet az 1860 Münchenben. Mint ismert, Ricardo Moniz, a Fradi korábbi trénere néhány napra száműzte honfitársunkat az első csapat keretéből – mert az RB Leipzig elleni meccsen látványosan összeveszett egyik csapattársával –, ám azóta már ismét a felnőttekkel készül a Heidenheim elleni bajnokira. Moniz kijelentette, ragaszkodik a rutinos hálóőrhöz, aki iránt az angol Fulham érdeklődik, ám a péntek reggel adott nyilatkozatában elmondta, a múlt hét végi kupacsapat áll fel a pénteki bajnokin, melyben Király csak a kispadon kapott helyet. A nap másik magyar érdekeltségű találkozóján Kalmár Zsolt csapata, az újonc RB Leipzig az Erzgebirge Aue ellen mérkőzik hazai pályán.

A portugál első osztály második körében a Balázs Benjamint is foglalkoztató Vitória Guimaraes a Penafielt fogadja.

A holland másodvonalban Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap a Venlo vendége lesz a bajnokság harmadik fordulójában.

A román élvonalban négy forduló után még veretlen, Kovács Zoltánt is soraiban tudó Dinamo Bucurestire a CS Concordia Chiajna elleni idegenbeli mérkőzés vár.

Szombat – Stieber Zoltán ismét a Bundesligában

A német első osztályban kezdetét veszi az új idény: Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV az 1. FC Köln vendégeként vág neki az új szezonnak. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim az Augsburg elleni hazai találkozóval kezdi a bajnokságot.

Az osztrák élvonal két hibátlan éllovasa, a Simon Attilát is foglalkoztató Wolfsberger AC, valamint a Gulácsi Péterrel felálló, bajnoki címvédő Red Bull Salzburg is szombaton lép pályára: előbbi a Sturm Graz otthonába látogat, míg a magyar kapus a harmadik helyezett Altach ellen bizonyíthat odahaza.

Az angol másodosztályban Bajner Bálint csapata nyitja a negyedik fordulót: az Ipswich Town a Norwich Cityt látja vendégül. A Bogdán Ádámot is soraiban tudó Bolton Wanderers a Brighton and Hove otthonában próbálja megszerezni idei első bajnoki sikerét, míg Tőzsér Dániel csapata, a Watford a Leeds Unitedet fogadja.

A görög élvonalban is útjára indul a labda: Megyeri Balázs csapata, a címvédő Olimpiakosz a Niki Volosz elleni hazai bajnokin mutatkozik be az új évadban.

A holland első osztályban már a harmadik forduló következik: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a két kör után egy ponttal álló Heerenveen a még veretlen Excelsiort fogadja.

Gyepes Gábor csapata, a malajziai élvonalban szereplő Sarawak a továbbjutásért lép pályára a Maláj Kupa B-csoportjának utolsó, harmadik fordulójában.

A norvég címvédő, Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset a Stabaeket látja vendégül a 21. fordulóban.

Az Olasz Kupa legjobb 64 csapata között Tamás Krisztián együttese, a Varese az Entellát fogadja.

Vasárnap – Magyar kapusok csatáznak Feröeren

Az orosz bajnokság ötödik fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a még nyeretlen, egy pontot gyűjtő FK Ural együttesével mérkőzik hazai környezetben.

A kínai élvonal 22. fordulójában Huszti Szabolcs együttese, a Csangcsun Jataj a harmadik helyen álló Guangzhou R&F vendége lesz.

Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan a Ruch Chorzow vendége lesz a lengyel bajnokság hatodik fordulójában.

A Svájci Kupa első fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a La Chaux-De-Fonds vendége lesz.

A holland első osztályban Babos Gábor csapata, a NAC Breda a Twentét fogadja.

A német másodosztály harmadik fordulójában a Hajnal Tamást nélkülöző Ingolstadt Korcsmár Zsolt csapatát, a Greuther Fürth-t látja vendégül.

Matus Sándor csapata, az izlandi első osztály utolsó helyén álló Thor Akureyri a kilencedik helyezett ÍBV Vestmannaeyjar otthonába látogat.

A feröeri élvonal 21. fordulójában a magyar kapusok egymással nézhetnek farkasszemet: Turi Géza csapata, a harmadik helyen álló Víkingur az ötödik helyezett, Gángó Andrást is soraiban tudó NSÍ Runavík együttesét látja vendégül.

Hétfő – Vida csapata ismét bajnokit játszik

A sérülése miatt még nem bevethető Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia az Othellos Athienou otthonában kezdi meg a ciprusi élvonal 2014–2015-ös szezonját.

A finn élvonalban Gruborovics Tamás csapata, a kiesés ellen harcoló Inter Turku a dobogóra hajtó Kuopio ellen mérkőzik a bajnokság 25. fordulójában.

Vida Krisztofer csapatára, a holland másodosztályú De Graafschapra a pénteki bajnoki után újabb forduló vár: a negyedik körben a Waalwijkot látja vendégül az együttes.

A román élvonalban Bőle Lukács csapata, a négy kör után két ponttal álló CSMS Iasi az egypontos Otelul Galatit fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik