Nemzetközi foci

Köteles László visszatért a kapuba

Pénteki légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a pénteki találkozókról olvashatnak

A német másodosztály harmadik fordulójában Király Gábor csak a kispadon kapott helyet a Heidenheim otthonában 2-2-re végző 1860 Münchenben. A Ricardo Moniz irányította együttes a hajrában büntetőt is rontott, így továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

Kalmár Zsolt debütált a Bundesliga II-ben: a Győrből szerződtetett játékos először ülhetett le csapata, az RB Leipzig kispadjára, és a 79. percben pályára is küldték az Erzgebirge Aue elleni bajnokin. A középpályás együttese 1-0-s győzelmet aratott, ezzel a sikerrel pillanatnyilag átvette a vezetést a bajnokságban.

Köteles László csapata, a KRC Genk négy forduló után még nyeretlen volt a belga élvonalban. A pénteki, Gent elleni meccsen ismét – a szezonban először – a magyar kapus védett, együttese pedig szezonbeli első sikerét ünnepelhette: 3-2-re győzött hazai pályán.

A holland másodvonalban Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 1-0-ra kikapott a Venlo vendégeként a harmadik fordulóban. A fiatal magyar kezdő volt, de a 77. percben lecserélték.

A román élvonalban öt forduló után is veretlen a Dinamo Bucuresti, amely gól nélküli döntetlent játszott a CS Concordia Chiajna ellen, idegenben. A vendégek magyar kapusát, Kovács Zoltánt nem nevezték a találkozóra.

A portugál első osztály második körében a Balázs Benjamint is foglalkoztató Vitória Guimaraes 3-0-ra nyert a Penafiel ellen, de a kaposvári fiatalt nem nevezték a keretbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik