Nemzetközi foci

Szalai Ádám góllal nyitotta a Bundesligát

Szombati légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati találkozókról olvashatnak.

Szalai Ádám góllal kezdte a német Bundesliga 2014–2015-ös idényét. A magyar támadó nyáron igazolt a Schalke 04-től a Hoffenheimhez, és ő lőtte új csapatának idei első bajnoki gólját. A Hoffenheim 2-0-ra győzte le az Augsburgot az első fordulóban – Szalait a 79. percben cserélték le. Stieber Zoltán idei első Bundesliga-meccsére még várni kell: a támadó nem kapott helyet az 1. FC Köln otthonában 0-0-ra végző Hamburger SV keretében.


Szalai Ádám bajnoki debütáló gólja a Hoffenheimben

Gyepes Gábor csapata, a Sarawak 2-1-es vereséget szenvedett a Maláj Kupa csoportkörének harmadik fordulójában. A találkozó egészen az utolsó percig 1-1-re állt, ám a végén talált még egy gólt a vendég Kedah, így megszerezte a három pontot. A magyar védő végigjátszotta a mérkőzést, egy veszélyes fejessel vétette észre magát a támadózónában. Gyepesék három kör után három ponttal a negyedik helyen állnak a négycsapatos csoportban.

Az angol másodosztályban Bajner Bálint csak csere volt az 1-0-s vereséget szenvedő Ipswich Townban. Az együttest a Norwich győzte le odahaza. Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers továbbra is nyeretlen a Championshipben: a magyar kapussal a kezdőben felálló együttes 1-0-s előnyről 2-1-es vereséget szenvedett a Brighton and Hove otthonában. A válogatott hálóőr a negyvenedik percben, az egyenlítő találatnál üközött egy hazai játékossal, melynek következtében felszakadt a bőr a szeme fölött, emiatt le kellett cserélni. Tőzsér Dániel végigjátszotta a Watford 4-1-re megnyert bajnokiját: az együttes a mérkőzést két kiállítás miatt kilenc emberrel befejező Leeds Unitedet győzte le – a kegyelemdöfést Tőzsér gólja adta meg a 91. percben.


Tőzsér Dániel szabadrúgásból volt eredményes by WeAreLeedsMOT

Hiába hajrázott kiválóan, 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a norvég címvédő Strömsgodset a bajnokság 21. fordulójában. Kovács Péter együttese az 55. percben már 3-0-s hátrányban volt a Stabaek ellen, ám a magyar támadó beállása után (62. perc) megtáltosodott, és két gólt is szerzett, ám végül elmaradt a pontszerzés. Kovács a második találatnál előkészítőként jeleskedett.

Simon Attila csapata, az osztrák élvonalban százszázalékos Wolfsberger AC folytatta hibátlan sorozatát: a bajnokság hatodik fordulójában a Sturm Graz vendégeként nyert 2-1-re. A magyar támadó csak a kispadon kapott helyet. A szintén százszázalékos, Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Red Bull Salzburg sem hibázott: a címvédő odahaza nyert 5-0-ra az Altach ellen.

A holland bajnokság harmadik fordulójában két hajrágóllal győzött 2-0-ra a hazai pályán játszó Heerenveen az Excelsior ellen. A hazaiak magyar védője, Otigba Kenneth az 59. percben lépett pályára csereként, míg Varga Szabolcsot nem nevezték a találkozóra.

Az AS Varese védője, Tamás Krisztián a 34. percben lépett pályára a Virtus Entella elleni Olazs Kupa-mérkőzésen. A magyar játékos együttese a második félidőben szinte végig emberhátrányban játszott, de egy kilencvenedik percben szerzett góllal 1-0-s sikert aratott, így továbbjutott.

Megyeri Balázs a kispadon kapott helyet a görög címvédő Olympiakoszban. Csapata hazai pályán 3-1-es sikerrel kezdte a bajnokságot.

Olvasói sztorik