Nemzetközi foci

Barca-trükk a FIFA tiltás ellen?

Új játékosokat vásárolna a Barcelona, akiket kölcsönben visszaadnak klubjukhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban beszámoltunk arról, hogy a FIFA nem fogadta el a fellebbezést, és változtatás nélkül jóváhagyta a Barcelona korábbi büntetését, amely egymást követő két átigazolási időszakból kizárja a katalán sztárklubot, amelynek ráadásul 450 ezer svájci frankot is be kell fizetnie. A tiltás értelmében a Barca legközelebb 2016. január elsején regisztrálhat új futballistát, ám nyár végéig még igazolhat játékosokat.

Ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a gránátvörös-kék alakulat egy megkerülős csellel kijátssza a FIFA-t.

Spanyol hírforrások szerint a katalánok a nyári átigazolási piac zárásáig új játékosok szerződtetését tervezik, olyan kitétellel, hogy a megvásárolt játékosok egy évre kölcsönben volt klubjukban maradnak, és csak a következő szezonban kerülnek ténylegesen Barcelonába. Mivel a játékosok tulajdonjoga még idén nyáron a Barcához kerülhet, ezért később bármikor visszahívhatják őket.

Mint ismert: kölcsönben lévő játékosaikat visszahívhatják a barcelonaiak, és felhozhatnak az ifjúsági csapataikból fiatalokat, hiszen ők már a rendszerben a klub regisztrált futballistái.

Reus Barcelonában?

A fél Európa által csábított Marco Reus így kerülhet Barcelonába. Mint ismert a Dortmund az idei szezonban még semmiképpen nem válna meg kirakatfiújától, ám jövőre aligha kerülhetnék el a klubcserét. Másrészt a Borussia mindent megtesz azért, hogy Reus ne a rivális Bayern csapatában folytassa pályafutását.

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Sao Paulo jobbhátvédje, Douglas és a Manchester United által csábított Juan Cuadrado (Fiorentina) is vásárlás majd kölcsönadás után, jövőre már Barcelonában bizonyíthat.

Olvasói sztorik