Nemzetközi foci

Kroos: nincs németes precizitás a Realban

Madridban sokkal lazábban mennek a dolgok, a német világbajnok pedig alkalmazkodik a másfajta mentalitáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Toni Kroos úgy látja, a Real Madridban teljesen másfajta mentalitás uralkodik, mint korábbi klubjában, a Bayern Münchenben.

A német világbajnok a brazil torna után 25 millió euró ellenében váltott klubot, ám elmondása szerint az akklimatizáció remekül sikerült, habár az élet minden területén másfajta gondolkodás figyelhető meg Spanyolországban.

– A mentalistás Madridban teljesen más, mint amit Münchenben tapasztalhattam – mondta a játékos a Bild-nek. Ha a Bayernnél 10:30-kor kezdődött az edzés, akkor 10:30-kor mindenki teljesen felkészülten, készen állt már a gyakorlatkora. Itt azonban a dolgok kicsit másképp mennek, bár ezekhez hamar hozzászoktam. Itt minden kicsit nyugodtabb és lazább.

Kroos azt is elmondta: Sami Kkedira sokat segítetett neki a beilleszkedésben.

– Madridban egyelőre fordító segítségével értetem meg magamat, de azt nem szeretem, ha mindig van valaki körülöttem. Igazából az angolomat is tudom használni. Természetesen Sami Khedira a kezdeteknél sok mindenben kisegített, ami nagyon hasznos volt.

Kroos hangsúlyozta: egyáltalán nincs rajta nyomás Madridban, ugyanis nem egy ideges ember.

– Soha nem vagyok ideges, egyszerűen ilyen a karakterem. Ismerem a képességeimet, és tudom, hogy a legjobbamat a legfontosabb pillanatban is képes vagyok megmutatni.

Olvasói sztorik