Nemzetközi foci

Mégsem igazolhat a Barcelona

A FIFA nem fogadta el a fellebbezést, és két átigazolási időszakból kizárta a katalán sztárklubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleménybentudatta, hogy fellebbviteli bizottsága elutasította az FC Barcelona és a spanyol szövetség beadványát a kiskorúak átigazolása miatti büntetéssel kapcsolatban.

A FIFA változtatás nélkül jóváhagyta a Barcelona korábbi büntetését, amely egymást követő két átigazolási időszakból kizárja a katalán sztárklubot, amelynek ráadásul 450 ezer svájci frankot is be kell fizetnie.

A korábban beadott fellebbezésnek halasztó hatálya volt, ezért igazolhatta le a Barca a közelmúltban az uruguayi Luis Suárezt, valamint utánpótlás-akadémiájára a felcsúti Tajti Mátyást.

A FIFA a spanyol szövetséget (RFEF) is megbüntette 500 ezer svájci frankra, és ez a szankció is érvényben maradt. A nemzetközi szervezet kötelezte a spanyolokat, hogy egy éven belül megfelelően rendezzék a kiskorúak átigazolásának szabályozását.

A spanyol szövetség és az FC Barcelona a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat jogorvoslatért. A klub már be is jelentette, hogy nem ért egyet a büntetéssel, ezért a CAS-hoz fordul.

A katalánokat azért sújtják ilyen komoly szankciókkal, mert több 18 év alatti játékos szerződtetésénél megsértették a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat.

Az elsőfokú ítélet után már beszámoltunk róla, hogy a FIFA átigazolási szabályzata szerint a fiatalkorúak külföldi átigazolása csak három szigorú feltétel teljesülése mellett mehet végbe. A kivételeket a nemzetközi szövetség külön albizottságának kell jóváhagynia.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik