Nemzetközi foci

Kizárták a Barcát az átigazolási piacról

A katalán csapat a következő két transzferidőszakban nem szerződtethet játékost.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A FIFA kizárta a következő két átigazolási időszakról az FC Barcelonát, míg a spanyol szövetséget súlyos pénzbüntetéssel sújtotta. A katalán klubot azért büntette meg a nemzetközi szövetség, mert több esetben is vétettek a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokkal szemben. Az RFEF pedig nem tett ez ellen semmit.

A FIFA TMS rendszerében 2009 és 2013 között több szabálytalannak tűnő transzfert is találtak. A szövetség ezt követően kezdett vizsgálatba, mely során kiderült, több külföldről érkező fiatal játékos átigazolását és átigazolási regisztrációját is hibásan kezelte a katalán klub.

A határozat értelmében a Barcelona a 2014-es nyári, illetve a 2015-ös téli átigazolási időszakban egyetlen játékost sem szerződtethet. Emellett 450 ezer svájci frankos bírság megfizetésére kötelezték. A klub 90 napot kapott arra, hogy rendbe tegye és tisztázza a visszás szerződéseket, különben a nemzetközi szövetség újabb szankciókat léptethet életbe.
A spanyol szövetséget további 500 ezer frankos büntetésben részesítette a FIFA, illetve felszólította, hogy egy éven belül hozza szinkronba a nemzetközi szabályozással a sajátját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik