Nemzetközi foci

Elmarad a barcelonai korszakváltás?

A FIFA tilalma ellenére Ter Stegen és Halilovic csatlakozhat, a veteránok pedig maradnak?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on! Amint arról beszámoltunk, a FIFA a soron következő két átigazolási időszakról kitiltotta az FC Barcelonát, így a katalánok sem nyáron, sem 2015 januárjában nem igazolhatnak új játékost.

Felvetődik a kérdés, mi lesz így a már bejelentett Alen Halilovic, illetve az egyes források szerint már szintén aláírt szerződéssel rendelkező Marc-André ter Stegen sorsa?

Nos, a nemzetközi sportsajtó nagy része állítja, amennyiben ezen üzletek megköttettek, és mindkét játékos aláírta szerződését, akkor nincs akadálya annak, hogy csatlakozzanak is a Barcelonához, mivel a büntetés kiszabása előtt jutottak velük egyezségre.

Az El Mundo Deportivo ugyanakkor óvatos a témát illetően. Szerintük a kulcskérdés az, hogy a megállapodásokat sikerül/sikerült-e iktatni a FIFA-nál.
Az bizonyosnak tűnik, hogy a Barcelona mindent elkövet majd azért, hogy a korábban beharangozott korszakváltást elodázzák egy évvel, így új szerződést kaphat a cserekapus, Pinto, és minden bizonnyal megpróbálják maradásra bírni a távozását már bejelentő Valdés-Puyol párost is.
Vélhetően Alex Song és Javier Mascherano is marad a klub kötelékén belül, annak ellenére is, hogy korábban több forrás is biztosan állította: távoznak a nyáron. Előbbi Angliába, utóbbi a Napoli felé vehette volna az irányt. Az MLS-ből csábított Xavi helye is bizonyossá válhat a 2014/15-ös keretben a döntés nyomán.
A Celta Vigónál kölcsönben szereplő Rafinha és az Evertonnál futballozó Gerard Deulofeu is visszatér vélhetően a Camp Nou-ba, míg a La Masiáról több eddig még viszonylag ismeretlen fiatal csatlakozhat majd az első kerethez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik