Nemzetközi foci

Szalai-gól a Német Kupában

Vasárnapi légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a vasárnapi meccsekről olvashatnak.

Huszti Szabolcs együttese, a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jataj a dobogóért harcoló Sanghaj SIPG együttesét fogadta a huszadik fordulóban. A magyar szélső kezdőként végigjátszotta a 2-1-es vereséggel végződő találkozót, amelyen a 28. percben büntetőt harcolt ki. Klubja a tabella tizedik helyén áll.

Vanczák Vilmos a svájci élvonalban szereplő FC Sion idei három góljából kettőt vállalt magára, ennek is köszönhetően csapata a harmadik helyről várta a hatodik fordulóbeli, FC Basel elleni hazai rangadót. Ezúttal a Vanczák-gól és a Sion-győzelem is elmaradt, ugyanis a bázeliek 3-2-es győzelmet arattak idegenben. A magyar védő végig a pályán volt, és egy sárga lap került fel a neve mellé.

Az orosz első osztály negyedik fordulójában a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkva az Arsenal Tula otthonába látogatott. A fővárosiak 2-1-re megnyerték az újonc elleni összecsapást, amelyen magyar válogatott szélső a 65. percben, csereként lépett pályára.

Szalai Ádám góllal mutatkozott be új csapata első tétmeccsén. A Hoffenheim az alacsonyabb osztályú Paloma vendégeként 9-0-ra nyert a Német Kupa első fordulójában, a magyar támadó lőtte a hatodik találatot, és adott két gólpasszt is az első félidőben.

Kalmár Zsoltot nem nevezték az RB Leipzig keretébe, amikor a lipcseiek hosszabbítás után 2-1-re nyertek (és továbbjutottak) a Paderborn ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=SRKaluNRgoE

Ricardo Moniz vezetőedző ugyan visszahívta az első csapat keretéhez Király Gábort, de a rutinos kapus csak a kispadról nézte végig, ahogy az 1860 München 2-1-es győzelemmel jutott tovább a kupában a Holstein Kiel ellen.

A feröeri élvonal 19. fordulójában Turi Géza csapata, a Vikíngur az Argirral játszott 2-2-es döntetlent hazai pályán, míg a Gángó Andrást foglalkoztató Runavík 3-1-re legyőzte a Toftirt szintén hazai környezetben.

Kovács Zoltán csapata, a román első osztályú Dinamo Bucuresti a Ceahlaul Piatra Neamt vendégeként folytatta veretlen szezonrajtját. A bukarestiek ezúttal sem kaptak ki, 1-1-es döntetlent játszottak, de a magyar légiós a keretben sem volt.

Az Olasz Kupában a Tamás Krisztiánt foglalkoztató Varese 3-2-re legyőzte a Juve Stabia együttesét, és továbbjutott a következő körbe. A fiatal védő a 88. percben csereként állt be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik