Nemzetközi foci

Conte távozik a Juvétól!

A Zebrák mestere három bajnoki cím után búcsúzik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Antonio Conte kedd este váratlanul bejelentette, hogy távozik a Juventus kispadjáról. A sajtó szerint a 44 esztendős szakember lesz Cesare Prandelli utóda az olasz válogatott kispadján, noha korábban kijelentette, csak akkor állna a szövetség alkalmazásába, ha mellette megtarthatja állását a Juvénál is.

“Úgy döntöttem, hogy felbontom a szerződésem a Juventusszal. Régóta érett már bennem ez a dolog, úgy éreztem, most jött el az idő. Hatalmas köszönet a klubnak azért, amit játékosként és edzőként kaptam tőle, mindig közel áll majd a szívemhez a Juve. Történelmi utat tettünk meg az elmúlt években. Hogy mihez kezdek most? Holnap átgondolom” – mondta búcsúbeszédében Antonio Conte.

Conte 2011 nyarán lett a Zebrák vezetőedzője, rendkívül sikeres három szezon áll mögötte, hiszen minden évben begyűjtötte csapatával az olasz bajnoki címet, két alkalommal pedig a Szuperkupát is.

Sajtóhírek szerint Conte utódja Massimiliano Allegri lehet a Juventus kispadján, de szóba került Roberto Mancini és Zinedine Zidane neve is.

Olvasói sztorik