NB I

Harminc év után ismét Videoton–PSG

Annak idején emlékezetes párharcot vívtak az UEFA Kupában; szombati meccsüket a tévé is közvetíti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harminc év után újra találkozik egymással a két piros-kék csapat, a Videoton és a Paris Saint-Germain, amelyek annak idején emlékezetes párharcot vívtak az UEFA Kupában. Július 12-én, szombaton barátságos mérkőzést játszanak egymás ellen, amelyet a Sport1 csatorna 16.45-től élőben közvetít.

Új barátságosmeccs-sorozat jogait vásárolta meg a nyáron a Sport TV, ennek köszönhetően láthatjuk, milyen formában van a PSG, a Juventus, a Roma, az Internazionale, a Lazio, a Valencia, a Sevilla vagy a Benfica. Az egyik legkülönlegesebb mérkőzés a szombati Videoton – Paris Saint-Germain találkozó lesz Gleisdorfban. A június 28-tól Ausztriában edzőtáborozó székesfehérvári csapat várhatóan a legjobb összeállításában lép pályára a PSG ellen. A Videoton új vezetőedzője, Joan Carrillo Milan vélhetően nemrég igazolt játékosainak, Horváth Tamásnak és Dinko Treboticsnak is lehetőséget ad a legutóbbi két Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutó rivális ellen.

A francia bajnokságot megnyerő PSG szintén Ausztriában készül az új szezonra. A klub jelenlegi keretéből heten voltak tagjai valamelyik negyeddöntős válogatottnak a világbajnokságon, a párizsiaknál csak a Bayern Münchent képviselte több játékos a torna ezen szakaszában. A vébét megjárt játékosok vagy még érdekeltek Brazíliában (így például Thiago Silva) vagy már pihennek (mint Marco Verratti vagy Edinson Cavani), ők még aligha lépnek pályára a Videoton ellen. A csapat legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic viszont lassan edzésbe áll, de a Rangadó.hu információja szerint a magyar csapat ellen még nem lép pályára.

A magyar bajnokságot tavasszal a negyedik helyen záró Videoton klubigazgatója, Burcsa Győző játszott az emlékezetes, harminc évvel ezelőtti UEFA Kupa-sorozatban. Az 1984–1985-ös szezonra boldogan visszagondoló sportvezető a vidi.hu oldalon elmondta: büszke, hogy a fehérváriak Franciaország első számú csapata ellen lépnek pályára.

– Először látjuk a televízióban idén nyáron a Videotont, és Carrillo mester is bemutatkozik a tévénézőknek új szerepkörében. Biztos forrásokból tudom, hogy a spanyol szakember – szemben José Gomessel – már másodedzőként is azt vallotta, játszatni kell a magyar tehetségeket. Talán ez garancia arra, hogy nagyobb figyelem jut majd rájuk az egész idényben, és akár már a PSG ellen is komoly feladatot kapnak majd. Elképzelhető, hogy a francia bajnok ellen fény derül arra, hogy az új vezetőedző is egy ékkel küldi-e csatába legénységét, vagy jobban kinyitja a Videotont, és hogy a tavasszal kiválóan játszó Zé Luís távozása után fel tud-e nőni valaki Nikolics mellé. Ibrát is jó volna látni a Vidi ellen, bár a magyar szurkolók túl sok szép emléket nem őriznek a svéd klasszisról – árulta el a találkozó kapcsán Petur András, a mérkőzés kommentátora.

A Paris Saint-Germain kedden 3-0-ra győzött edzőmeccsen az osztrák TSV Hartberg ellen, a mérkőzés helyszíni tudósításaide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik