Nemzetközi foci

Nem szabad leírni Rooneyt

Roy Keane szerint a tapasztalat hiánya okozta az angolok csalódást keltő világbajnoki szereplését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol válogatott 1958 óta a legrosszabb világbajnoki szereplését produkálta, ezért sok kritika is érte Roy Hodgson együttesét. Nem csak a csapatot érte rengeteg bírálat, hanem a Manchester United klasszisát, Wayne Rooneyt is, aki nem alkotott maradandót a tornán. A támadó korábbi manchesteri társa, a jelenleg Aston Villa másodedzőjeként ténykedő Roy Keane is megszólalt az ügyben, az egykori kőkemény középpályás elmondta, Rooney tudja, hogy jobban kellett volna teljesítenie Brazíliában, ugyanakkor biztos benne, hogy fordulat következik még be a csatár angol válogatottbeli karrierjében.

– Aki azt gondolja, hogy Rooney-t le kell írni, az nagyon téved. Biztos vagyok benne, hogy ő is érzi, jobban kellett volna játszania, de ő topjátékos, és gyorsan tanulni fog ebből – kezdte Keane.

Az ír válogatott segédedzőjeként is dolgozó Keane rámutatott arra is, hogy a tapasztalat hiánya okozta a három oroszlánosok csalódást keltő szereplését.

– A világbajnokság előtt is mondtam, hogy Anglia szenvedni fog. Nem kellett ehhez nagy tudás, a józan ész ezt diktálta. A csapat nem tett eleget azért, hogy továbbjusson a csoportból, a játékosok nem mutattak semmit. Írország egy hónappal ezelőtt játszott Costa Ricával, és ha valaki azt mondta volna nekem, hogy ők nyerik a csoportot, akkor azt gondoltam volna, hogy ez az ember őrült. Az angol játékosok nem rendelkeznek olyan tapasztalattal, amit a Bajnokok Ligájában, vagy a nagy meccseken lehet szerezni. A játékosok többsége még nincs kész arra, hogy világbajnok legyen, az emberek mégis azt várják, hogy az angolok ott legyenek a negyed- vagy elődöntőben. Áradoznak a fiatalokról, de még rengeteg munka vár rájuk. Egész nap lehetne vitatkozni azzal, hogy az angol bajnokságban kellene-e téli szünet, mert túl fáradtak a játékosok, de tény, hogy mindenképp javulniuk kell – mondta Roy Keane.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik