Nemzetközi foci

Jobban kell játszaniuk a németeknek

Andre Schürrle bízik benne, hogy a franciák elleni negyeddöntőben kezdőként kaphat szerepet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két nap szünet után péntek este hat órától a Németország–Franciaország negyeddöntővel folytatódnak a világbajnokság küzdelmei. A németek a Portugália elleni fantasztikus győzelemmel kezdték a tornát, de teljesítményük azóta némileg visszaesett, Algériát csak a hosszabbításban tudták kiejteni a nyolcaddöntőben. Ennek ellenére bizonyára már nagyon várják a franciák elleni találkozót, és így van ezzel az algériaiak kapujába betaláló Andre Schürrle is.

– Franciaországnak olyan fantasztikus játékosai vannak, mint Pogba, Benzema és Valbuena. Minőséget képviselnek és minden helyzetből képesek gólt lőni. Ismerjük az erősségeiket, de tisztában vagyunk a sajátjainkkal is – kezdte Andre Schürrle.

Az angol Chelsea játékosa bízik saját képességeiben, pedig a csoportmeccsek alatt mindössze 28 percet töltött a pályán. Az Algéria elleni nyolcaddöntőben aztán a 23 éves szélső hosszabbításban, sarokkal szerzett góljának is köszönhetően jutott tovább a német csapat. Gyorsaságával és a dinamikusságával azonnal veszélyessé tette a támadójátékot, és jó eséllyel pályázik arra, hogy a franciák elleni negyeddöntőben balszélsőként a kezdőben kapjon helyet.

– Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek a brazíliai világbajnokságon. Most Franciaország ellen kell megmutatnunk, hogy milyen fából faragtak minket. Mindenki szeretne egy ilyen negyeddöntőben pályára lépni. Úgy érzem, nem romlottak az esélyeim arra, hogy kezdőben legyek a pénteki összecsapáson.

Merész lenne azt állítani, hogy a csapat könnyű mérkőzésre számíthat a franciák ellen, de Schürrle határozottan az a játékos, aki gondot okozhat az ellenfél védelmének.

– Tisztában vagyunk vele, hogy Franciaország ellen az eddigieknél jobban kell teljesítenünk. Koncentrálnunk kell, és jól kell játszanunk. Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor a franciákat is legyőzhetjük – mondta Andre Schürrle.

Olvasói sztorik