Nemzetközi foci

„Csodálatos, amit elértünk”

Costa Rica szövetségi kapitánya elárulta, hogy sokat gyakorolták a tizenegyeseket, és tanulmányozták a görögöket is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este tizenegyessekkel harcolta ki a legjobb nyolc közé kerülést Costa Rica a görögök ellen. A közép-amerikaiak szövetségi kapitánya, Jorge Luis Pinto nem győzte dicsérni játékosai karakterét, miután a 66. perctől emberhátrányban futballozva is sikerült továbblépniük, és első alkalommal bejutottak a vébé negyeddöntőjébe.

– Nagyon boldog vagyok – kezdte Pinto kapitány az 5-3-ra megnyert tizenegyespárbaj után. – Hihetetlen érzések kavarognak mindannyiunkban. Ez egy fontos győzelem volt a csapat és az egész ország számára. Nagyon büszkék vagyunk.

A szövetségi kapitány a Costa Ricai-i embereknek ajánlja a győzelmet és a sikert.

– Történelmet írunk, és csodálatos, amit elértünk. Ez a siker mindenkié Costa Ricában. Gyakoroltuk a tizenegyesrúgásokat és tanulmányoztuk az ellenfelet, ezért sikerült hibátlanul zárnunk párbajt. Drámai, egyben nagyon nehéz meccset játszottunk. Voltak olyan pillanatok, amikor mi domináltunk a mérkőzésen, de akadtak olyan momentumok is, amikor a görögök akarata érvényesült. Mi azonban erősek voltunk és végigcsináltuk.

Görög gyötrelem

Görögország szövetségi kapitányának, Fernando Santosnak a napokban jár le a szerződése, és a hírek szerint távozik a posztról azután, hogy a válogatott először jutott el a világbajnokság egyeneses kiesés szakaszába. Ez azonban azt jelenti, hogy a kieséssel búcsúzik a kispadtól.

– Nem akarok a szerencséről beszélni – kezdte Santos, akit a büntetőpárbaj előtt a lelátóra zavart a játékvezető. – Costa Rica nyert, ők nyilván boldogabbak. Csak egy csapat juthatott tovább, ez most Costa Ricának sikerült, emiatt gratulálni kell nekik. Ez egy szomorú pillanat a számunkra, hiszen folytatni szerettük volna a történelemírást, és még boldogabbá tenni a görög embereket. Ez most sajnos nem volt lehetséges. Amikor az ötödik büntetőt berúgta az ellenfél, akkor szomorúságot éreztem, csak szomorúságot. Nem sok minden futott át a fejemben, csak hirtelen rám tört a szomorúság. Nagyon szerettünk volna továbbjutni, és nagyon le vagyunk törve mindannyian – nyilatkozta Fernando Santos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik