Foci vb 2014

A görögök is az ellenfél kapusát méltatták

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét kapitány elismerően nyilatkozott Keylor Navasról, a Costa Rica-i válogatott kapusáról, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata tizenegyesekkel 5-3-ra legyőzte a görögöket a világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.

– Egyszerűen briliáns volt. Ő a világ egyik legjobbja, és mai teljesítménye révén még tovább fejlődhet. Rendkívüli kapus, amit ma mindenki észrevehetett – jelentette ki Jorge Luis Pinto, a közép-amerikaiak szakvezetője.

Véleményéhez csatlakozott a görögöket utoljára irányító Fernando Santos is.

– Ha nem ő áll a vonalon, máshogy végződött volna a meccs – mondta. A portugál kapitány közölte, lejárt a szerződése, és néhány óra múlva már haza is repül. Később kitért arra is, hogy nem érti, az ausztrál Benjamin Williams miért küldte fel a lelátóra a büntetőpárbaj előtt: – A hosszabbítás után a Costa Rica-iaknál mindenki bement a pályára, de amikor én is ugyanígy tettem, a bíró közölte, hogy nem tehetem ezt. Kérdeztem, hogy azért, mert portugál vagyok? Erre elküldött…

Jorgosz Karagunisz csapatkapitány szerint emelt fővel távozhatnak a vébéről.

– Az életben ritkán adódik ilyen fordulat, de nem vallottunk szégyent. Jó úton járunk, és a fiatalok folytatják azt, amit elkezdtünk – mondta a 37 éves játékos, aki 139 szereplésével nemzeti csúcstartóként köszönt el a válogatottól.

Costa Rica a negyeddöntőben a négy évvel ezelőtt döntős holland csapattal találkozik szombaton.

Olvasói sztorik