Nemzetközi foci

Dráma és balhé a spanyol osztályozón

Saját szurkolói okozták a Las Palmas vesztét, amely a 100. percben kapott gólt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Tizenkét éve vártak arra a Las Palmas szurkolói, hogy csapatukat újra az élvonalban lássák, azonban most az ő felelősségük is benne van, hogy ez nem sikerült.
A sárga-kékek – csakúgy, mint tavaly – a hatodik helyet szerezték meg a Segunda Divisiónban, amely ezúttal is osztályozót ért. Egy évvel korábban az elődöntő jelentette a végállomást, az Almería 3-2-es összesítéssel jutott a fináléba, ahol a Gironát is búcsúztatta, s feljutott az élvonalba, ahol idén csak jobb gólkülönbségének köszönhetően maradt benn.
Idén a las palmasiak sikerrel vették az elődöntőt a Sporting Gijonnal szemben, a döntő első összecsapásán pedig gól nélküli döntetlent értek el a Córdoba otthonában.
Nagy reményekkel várhatták tehát a vasárnap esti, teltházas hazai visszavágót.
Az első félidő nagyjából jellemezte a vendéglátók egész elmúlt szezonját, jobban játszottak ellenfelüknél, ám az utolsó passzok és a lövések egyszerűen nem akartak sikerülni. Sokszor azonban a mutatott játék is hagyott némi kívánnivalót maga után, saját szurkolóik többször is kifütyülték Valerónékat.
A fordulást követően Apoño révén hamar vezetéshez jutott a Las Palmas, amelyet biztosan őrzött, az egyenlítésért küzdő Córdoba pedig sokszor kinyílt hátul, a sárga-kékek akár el is dönthették volna a találkozót, de a befejezéseket rendre elszórakozták.
A három perces ráadásban jött aztán a dráma. A hazai drukkerek már ünnepelték csapatukat, beszaladtak a pályára, holott két perc még hátra volt a találkozóból. Némi közjáték után a rend őreinek – a las palmasi cserék segítségével – sikerült gyepen kívülre terelnie a szurkolókat, hogy a csapatok befejezhessék a játékot.
A hazai játékosok fejében is már csak az ünneplés járt, hogy 12 év után ismét az élvonalban szerepelhetnek. A 100. percben aztán egy őrjítő védelmi hibát kihasználva egyenlített a Córdoba, az idegenben szerzett találat pedig az ő feljutásukat eredményezte. Ekkor elszabadult a pokol. A szurkolók a pályára özönlöttek, a játékvezető azonnal lefújta a találkozót, s a játékosokkal együtt az öltözőfolyosóra menekült.
Az elkeseredett szurkolók közül többen egymásnak estek, pedig ha nem szakítják félbe a meccset a hosszabbításban, azóta is egymás nyakában ünnepelnének. A vendégek csak tették a dolgukat. Remekül kihasználták, hogy a sárga-kékeket zavarták meg jobban saját szurkolóik, s jövőre – 42 év után – ők szerepelhetnek az élvonalban.
A kanárik pedig most a Primera División helyett várhatják a spanyol szövetség büntetését.
https://www.youtube.com/watch?v=97okwSl03fYhttps://www.youtube.com/watch?v=r8O62kLaA94

Olvasói sztorik