Nemzetközi foci

Suárez a Real Madridban is ragyogna

Diego Forlán és José Mourinho is úgy véli, hogy az uruguayi csatár a világ legjobbjai között van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Uruguay rutinos támadója, Diego Forlan úgy gondolja, hogy csapattársa, Luis Suárez kellő kvalitásokkal rendelkezik ahhoz, hogy Real Madridban szerepeljen, és letegye a névjegyét, mint a világ egyik legjobb játékosa.

Mint ismert, a Liverpool támadója parádés teljesítménnyel, Angliának két gólt szerezve tért vissza a térdműtétje után.

– Ő az egyik legjobb a világon – kezdte az AS-nek adott interjújában Forlan, amikor csatártársáról kérdezték. – Vannak nagyszerű támadók, és Luis-t is köztük kell megnevezni. Ott van a lista élén Messi, Ronaldo és Ibrahimovics mellett.

Több pletyka tárgyát is képezte már, hogy a királyi gárda erősen érdeklődik a Premier League gólkirálya után.

– Kétségtelen, hogy ott a helye. Mentálisan és fizikálisan is a toppon van. Megvan a klasszisa ahhoz, hogy a Real Madridban is ragyogjon – mondta Diego Forlan.

Nem Diego Forlán volt az egyetlen, aki dicsérte az urugayiak legnagyobb sztárját. José Mourinho, a Chelsea menedzsere is úgy gondolja, hogy Suárez a világ legjobbja között kell emlegetni.

– Suárez esetében két időszakról kell beszélnünk – mondta a portugál szakember a Yahoo-nak. – Korábban nem mindig viselkedett megfelelően, és jogosan bírálták is emiatt. Az idei szezontól jött el az ő második időszaka. Rengeteget gólt rúgott, és most már mindenki elismeri, hogy egy fantasztikus játékos – folytatta Mourinho.

– Amikor a viselkedése rendben van, akkor hitet kap az emberektől, és ezt meg is érdemli. Azokat a szituációkat nem szeretem, amikor próbál színészkedni és büntetőket kiharcolni. Amikor azonban elkezd futballozni, és úgy játszik, ahogy valójában tud, akkor azt kell mondanom, hogy elképesztő, amit csinál. Csodálatos az elkötelezettsége, és a kapcsolata társakkal valamint szurkolókkal – tette hozzá José Mourinho.

Olvasói sztorik