Nemzetközi foci

Luis Suárez az orvosát ölelgette

Walter Ferreira fizioterapeuta rákbetegséggel küzd, de a vébé miatt megszakította a kemoterápiát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány hete még úgy tűnt, hogy Luis Suárez a sérülése miatt el sem utazhat Brazíliába, az uruguayi csapat viszont csütörtökön az ő két góljával verte Angliát. A csatár egy titokzatos férfinak hálálkodott.

Az egész világot bejárta egy képsor a csütörtöki meccs után. Mindenki azt találgatta, ki lehet az az idős férfi, akit az uruguayi Luis Suárez az első gólja után másodpercekig ölelgetett és hálálkodva mutogatott rá. Bár az angolok a találat után egyenlítettek, Suárez a második góljával végleg eldöntötte a meccset.

Már az is kisebb csoda volt, hogy a csatár egyáltalán pályára tudott lépni. Májusban egy komoly térdműtéten esett át, ami miatt úgy tűnt, akár a világbajnokságot is kihagyhatja. Mint utólag kiderült, Suárez jelentős részben Walter Ferreira fizioterapeutának köszönheti a hihetetlen gyógyulást.

A férfi ráadásul hetek óta úgy dolgozik a csatárral, hogy maga is rákbetegséggel küzd. A világbajnokság idején is egy uruguayi kórházban kezelték volna, ő azonban megszakította a kemoterápiát, és elutazott a csapattal Brazíliába.

Suárez közvetlenül a meccs után egy videofelvételt osztott meg közösségi oldalán, amelyben családjának és orvosának is hálálkodott. Azt mondta: Ferreira kezelése nélkül nem lehetett volna ott a világbajnokságon.

A lefújás után csapattársai a magasba emelték az addigra lecserélt Suárezt, akire az utolsó csoportmérkőzésükön, Olaszország ellen is szükségük lesz a továbbjutáshoz – írja a The Independent cikke alapján a telesport.hu.

Olvasói sztorik